Home » Internet » Microsoft går til forsvar for Internet Explorer
Microsoft går til forsvar for Internet Explorer

Microsoft går til forsvar for Internet Explorer

Share

Op til det forestående browservalg har Microsoft startet en skræmmekampagne for at holde folk på Internet Explorer

Et forlig mellem EU og Microsoft betyder, at alle der har Internet Explorer som standard-browser, skal tage stilling til, om de fortsat vil bruge programmet eller skifte til en konkurrerende browser. I en ny pressemeddelelse udtrykker Microsoft skepsis ved situationen:

”En del danskere vil sikkert blive forvirrede og have svært ved at gennemskue årsagen til browservalget. Vi ved fra tidligere, at mange pc-brugere ikke en gang ved, hvad en browser er, og det er jo ikke det bedste udgangspunkt for at foretage et valg. Derfor skruer vi op for en massiv kundeservice om browservalget både på nettet og via vores dansktalende telefonsupport,” siger Mortimer Liebman, der er divisionschef for Windows i Danmark.

Udover en lettere nedsættende holdning til brugerne afslører Microsoft dermed, at de vil tage deres egen browser i forsvar. Kundesupporten vil nemlig ikke hjælpe brugerne til at komme godt i gang med Firefox eller Chrome men prøve at få dem tilbage i folden hos Microsoft. Når det handler om Internet Explorer er Mortimer Liebman da også skråsikker i sin holdning:

Se også:  Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle

”Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Internet Explorer 8 er blandt de bedste browsere på markedet. Den er skabt med fokus på sikkerhed, anvendelighed og med brugerens privatliv i centrum. Derfor vil vi naturligvis råde vores brugere til at vælge Internet Explorer, så de kan fortsætte med det produkt, de kender og er vant til,” siger han.

Pressemeddelelsen fortæller da også, at andre browsere vil give en anderledes oplevelse af nettet, og Microsoft advarer om, at brugere der vælger en ny browser, må forvente en tilvænningsperiode, da de forskellige browsere ikke fungerer ens — f.eks i forhold til netbankerne. Nordea bakker op og fortæller, at man forventer et øget pres på supporten, som følge af kunder, der forvilder sig over på fremmede browsere:

Se også:  Kan du ikke skaffe it-folk? Løsningen kan være nye sikkerhedstjenester fra Microsoft

”Vi forestiller os, at der kan opstå en del forvirring, hvis vores kunder kommer til at vælge en anden browser end den, de plejer at bruge. Derfor har vi informeret vores support, så de kan hjælpe kunderne tilbage til den vante indgang til internettet,” siger Philippe Roy, sikkerhedsansvarlig for Nordeas netbank.

Uagtet om man ønsker at fortsætte med Internet Explorer eller ej, vil de danske internetbrugere, der har Internet Explorer som standard, inden d. 27. april modtage en opdatering fra Microsoft. Opdateringen vil vise et vindue med de fem mest populære browsere, som brugerne skal vælge mellem – samt mulighed for at bladre videre til 7 mindre populære browsere.

[pt id=’2006974′ size=’large’ link=’file’]

 

En introduktion til de forskellige browsere er klar her på siden i den nærmeste fremtid.


TAGS
browser
browservalg
EU kommissionen
Microsoft

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S