Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Microsoft beskytter kunder ved at tie om sikkerhedsproblemer

Det er godt at give informationer om sikkerhedsproblemer, men for mange informationer kan skabe problemer, mener Microsoft. Derfor holder softwaregiganten igen med detaljerne. Ikke alle mener det er en god ide.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der kommer hele tiden nye opdateringer til Windows-styresystemet. De fleste af dem indeholder en eller anden form for sikkerhedsopdatering – for at lukke sikkerhedshuller i systemet. Microsoft vælger dog at være meget tilbageholdende med informationer om sårbarhedsproblemer. Ifølge mediet ITPro Today er det for at beskytte kunderne – for at forhindre, at de bliver udsat for såkaldte 0-dags-angreb.

Som alle softwareproducenter udsender Microsoft de såkaldte CVE’er, et id-nummer som sikkerhedsfolk kan bruge til at identificere, hvor seriøs en sårbarhed er; om den kan fikses, om den hænger sammen med andre sårbarheder og flere andre ting.

Men corporate vice president fra Microsoft Security Response Center, Aanchal Gupta, har til mediet Dark Reading oplyst, at virksomheden bevidst begrænser den information, man videregiver gennem CVE’er, og at det skyldes hensynet til kunder.

Hackerne læser med

Årsagen skal findes i, at jo mere information, der sendes ud om en sårbarhed, jo større sandsynlighed er der for, at hackere og cyberkriminelle vil gøre brug af den information, og derved udnytte sårbarheden. Hackere læser nemlig med.

Aanchal Gupta fortæller, at Microsoft har som mål at give sikkerhedsfolk detaljer nok til at installere en patch uden at sætte selve rettelsen i farezonen.

Ifølge ITPRO Today møder Microsofts strategi dog en del kritik. De manglende informationer om sårbarhederne gør det nemlig svært for sikkerhedsansvarlige at vurdere, hvor hurtigt man bør installere en patch, lyder kritikken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere