Home » AOD Pro » Microsoft beskytter kunder ved at tie om sikkerhedsproblemer
Microsoft beskytter kunder ved at tie om sikkerhedsproblemer

Microsoft beskytter kunder ved at tie om sikkerhedsproblemer

Share

Det er godt at give informationer om sikkerhedsproblemer, men for mange informationer kan skabe problemer, mener Microsoft. Derfor holder softwaregiganten igen med detaljerne. Ikke alle mener det er en god ide

Der kommer hele tiden nye opdateringer til Windows-styresystemet. De fleste af dem indeholder en eller anden form for sikkerhedsopdatering – for at lukke sikkerhedshuller i systemet. Microsoft vælger dog at være meget tilbageholdende med informationer om sårbarhedsproblemer. Ifølge mediet ITPro Today er det for at beskytte kunderne – for at forhindre, at de bliver udsat for såkaldte 0-dags-angreb.

Som alle softwareproducenter udsender Microsoft de såkaldte CVE’er, et id-nummer som sikkerhedsfolk kan bruge til at identificere, hvor seriøs en sårbarhed er; om den kan fikses, om den hænger sammen med andre sårbarheder og flere andre ting.

Se også:  MitID er sårbar overfor simpelt hacker-trick

Men corporate vice president fra Microsoft Security Response Center, Aanchal Gupta, har til mediet Dark Reading oplyst, at virksomheden bevidst begrænser den information, man videregiver gennem CVE’er, og at det skyldes hensynet til kunder.

Hackerne læser med

Årsagen skal findes i, at jo mere information, der sendes ud om en sårbarhed, jo større sandsynlighed er der for, at hackere og cyberkriminelle vil gøre brug af den information, og derved udnytte sårbarheden. Hackere læser nemlig med.

Aanchal Gupta fortæller, at Microsoft har som mål at give sikkerhedsfolk detaljer nok til at installere en patch uden at sætte selve rettelsen i farezonen.

Ifølge ITPRO Today møder Microsofts strategi dog en del kritik. De manglende informationer om sårbarhederne gør det nemlig svært for sikkerhedsansvarlige at vurdere, hvor hurtigt man bør installere en patch, lyder kritikken.

Se også:  Microsoft Surface Pro 8 [TEST]: En schweizerkniv for Windows-brugeren


TAGS
Microsoft
patch
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S