Home » Tablet » Microsoft Surface Pro 6 [TEST]: Ikonisk tablet opgraderet – sådan da …
Microsoft Surface Pro 6 [TEST]: Ikonisk tablet opgraderet – sådan da …

Microsoft Surface Pro 6 [TEST]: Ikonisk tablet opgraderet – sådan da …

Share

Her i første kvartal kan vi forvente, at den nye Surface Pro-tablet fra Microsoft kommer ud på det danske marked. Vi har kigget på en engelsk udgave af 6’eren. Det er den bedste Surface Pro nogensinde, men der er ikke meget nyt

Før Microsoft introducerede Surface Pro sidste år, lød det fra producenten, at der ikke var noget som Surface Pro 5. Det hed også, at en fremtidig Surface Pro ville få et højere nummer, når den bragte ”en oplevelsesændring, der gør en stor forskel i produktlinjen”.

En ny udgave af den ikoniske tablet er nu på vej ud på verdensmarkedet. Den nye model hedder Surface Pro 6, og det skaber jo store forventninger om en masse spændende nyt. Eller i hvert fald et par store nyheder.

Der er ingen tvivl om, at denne nye model er den kraftigste Surface-tablet indtil nu, og at den har produktlinjens længste batteritid. Men det er måske ikke nyheder, der berettiger et nyt modelnummer.

Lanceres nu i første kvartal

Surface Pro 6 forventes introduceret her i første kvartal i Danmark (måske når du læser dette – det kan være senere). Men vi har før nytår haft mulighed for at teste dette eksemplar med engelsk Windows 10.

Se også:  Microsoft investerer massivt i Danmark: Etablerer grøn datacenterregion

Surface Pro-serien er en anderledes og banebrydende produktlinje fra computerbranchens gennem tiderne største drivkraft. Derfor synes vi, at vi vil viderebringe testerfaringerne allerede nu. Også selvom der måske ikke er de helt epokegørende innovationer at berette om.

Forvent, at priserne starter omkring de 7000 kroner, når Surface Pro 6 kommer til landet. Den testede model med Intel Core i5-processor og 256 GB lagerkapacitet vil prismæssigt lægge sig noget højere, omkring de 9000 kroner.

Intet cover og tastatur

Som ved tidligere Surface Pro-enheder følger der hverken et covertastatur og en pen med i prisen. Dem må du købe oveni.
Surface Pro 6 konkurrerer med iPad Pro (som heller ikke leveres med tastatur og pen). Og det er en lige kamp, selvom specifikationerne hælder til Microsofts fordel.

Der er nye farver og lækkert design at glæde sig over. Men vægten er stadig som hos forgængeren 771 gram og tykkelsen 8,5 mm (virkelig tynd!). Vi havde gerne set et spring op til USB-C eller i det mindste USB 3.1.

Men har du brug for den høje overførselshastighed, vil Microsoft have dig til at købe Surface Dock, der koster i overkanten af 1500 kroner.

Se også:  Windows 11 frigivet – men kun i beta
Lidt bedre skærm

Skærmen er en snert bedre end forgængeren. Men du vil næpppe bemærke det. Vi taler om, at kontrastforholdet er gået fra 1300:1 til 1500:1. Du får derfor lidt sortere sort og lidt mere lysklare farver, hvilket er et plus, når du ser film.

Med Intels firkernede, ottende generationsprocessorer (Kaby Lake Refresh) er der også kommet en smule mere saft og kraft ind i maskineriet. De grafiske evner er dog ikke blevet opdateret.

Surface Pro 6 har ikke megen specialsoftware at prale af. Det er et dobbeltægget sværd. Der er ikke meget spændende et lede efter, men du slipper til gengæld for irriterende bloatware. Det er godt.

Hvad der også er godt i den testede version er Windows Hello-ansigtsgenkendelsen, som anvender tablettens indbyggede infrarøde kamera, og den er hurtig og præcis. Vi kan dårlig starte maskinen, før vi er på.

Ingen tvivl om, at de små forbedringer gør Surface Pro 6 til Microsofts hidtil bedste tablet. Det er en anbefaling værd. Men hvis du i forvejen har en Surface Pro, ser vi ingen grund til at ”opgradere” til 6’eren, når den dukker op i Danmark.


Microsoft surface pro 6
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Summary

Testholdet mener:

Surface Pro 6 er Microsofts hidtil bedste tablet – selvom forbedringerne er få og små i forhold til Surface Pro 5. Især glæder vi os over gode specifikationer, flot skærmbillede og lang batteritid.

Teknisk set:

Microsoft Surface Pro 6
Styresystem: Windows 10 Pro
Processor: Intel Core i5-8250U, 1,6 GHz, quad core, 6 MB cache
Grafik: Intel UHD Graphics 620
Ram: 8 GB DDR3
Lager: 256 GB
Forbindelser: Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 4.1, 1 stk. USB 3.0, 1 stk. mini DisplayPort, microSDXC-kortlæser, 1 stk. mini-jack
Kameraer: 8 mp bagkamera (1080p), 5 mp frontkamera (1080p)
Vægt: 771 g
Størrelse: 292 x 201 x 8,5 mm

TAGS
2-i-1'er
Microsoft
Surface Pro
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S