Home » Bærbar computer » Microsoft Surface Go [TEST]: Luksus-tabletten skaleres ned
Microsoft Surface Go [TEST]: Luksus-tabletten skaleres ned

Microsoft Surface Go [TEST]: Luksus-tabletten skaleres ned

Share

Med Surface Go når Microsofts Surface-computere ud til et bredere publikum. Trods lavere pris er det en hæderlig tablet til underholdning og ikke så krævende arbejdsopgaver

Microsofts Surface-serie er ikke nogen billig fornøjelse. Men med Surface Go når Microsoft måske et bredere publikum. Her er prisen nemlig ikke femcifret.

Computeren, der er udstyret med en 10,1” stor skærm koster under 5000 kroner (med 128 GB lager og 8 GB ram). Men det er vel at mærke uden det aftagelige tastatur. For at få Surface Go Type-tastaturet, der også fungerer som cover, skal du betale 800 kroner yderligere. Så i realiteten er Surface Go i sig selv blot en tablet.

En anden særhed er styresystemet. Surface Go benytter Windows 10 S, og det tilføjede bogstav betyder blandt andet, at computeren ikke kan afvikle almindelige skrivebordsprogrammer, men kun skyprogrammer og -tjenester eller programmer hentet i Windows Store. Der giver høj sikkerhed og er godt nok for de fleste brugere, men det er unægtelig også en begrænsning.

Det er nu heller ikke en computer, du vil bruge til at skrive lange romaner eller universitetsopgaver på. Dertil er standardtastaturet simpelt hen for klejnt og ringe sammenlignet med normale notebook-tastaturer. Det er en computer til noter, web, mail, lidt underholdning, præsentation og enkle arbejdsopgaver.

Se også:  Microsoft holder dig opdateret på Corona-krisen med live-opdateret kort
Designet lokker

Ved første øjekast er den 0,52 kilo tunge Surface Go et lokkende bekendtskab. Den ser ud som den langt dyrere Surface Pro, blot skrumpet 60 mm i diagonalen. Selv den fine støttefod er som hos forbilledet.
Designet er endda blevet lidt mere ungdommeligt (studerende!) med rundede kanter og hjørner. Væk er Surface Pros kanter. Go er blødere og har sin egen identitet. De fleste studerende vil dog ikke finde maskinen tilstrækkelig brugbar. Men det vil eksempelvis salgskonsulenter, reportere og butikker.

Hængslet er af høj kvalitet og kan bøjes næsten 180 grader, hvilke gør Surface Go oplagt til noter eller til at tegne på (der kan tilkøbes en pen for cirka 850 kroner). Det er lykkedes at få plads til en Surface Connect-port, en indgang for microSDXC-kort og en USB-C-port, så der er masser af muligheder for tilslutning, herunder for eksempel en dock.

Ikke så høj opløsning

Med en skærmopløsning på 1800 x 1200 pixel har Surface Go ikke den skarpeste 10”-skærm på markedet. En ny iPad rammer 2048 x 1536 pixel. Men Go-skærmen er faktisk ret god. Farvegengivelsen er præcis. Både billeder og video er en nydelse.

Se også:  Samsung er tilbage med bærbare computere - her er Galaxy Books

Skærmrammen er som på tablets ret tyk, men så er det også nemmere at holde på den. Tastaturcoveret kobler sig magnetisk på rammen forneden, og du kan få en god kiggevinkel.

Højttalerne er indbygget i rammen på begge sider af skærmen. Af så små højttalere at være gengiver de faktisk ret kraftfuldt, dybt og nuanceret. Derfor er Surface Go en ret fin underholdningsenhed.

Hurtig nok til det daglige

Intel Pentium-processoren og testmodellens 8 GB ram (fås også med 4 GB) er rigeligt til en masse samtidige opgaver, herunder skrivning i Office 365-apps, mail, medieafspiller og web. Grafikkortet (Intel HD Graphics 615) giver fin 3D-rendering og afvikling af nogle spil, herunder Minecraft. Men forvent ikke, at du kan redigere højopløste fotos eller videoer.

Du kan få adgang til almindelige programmer og et større udvalg ved at installere Windows 10 Home på Surface Go (når det er gjort, kan du ikke gå tilbage til S-versionen).

Trods kritikpunkterne er Surface Go samlet set en attraktiv tablet og en af de bedste til at give Windows 10-oplevelse i tabletformatet.


Microsoft Surface Go
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3.5

Sammenfatning

Testholdet mener:
Microsoft Surface Go finder med sin lavere pris et andet og større publikum end for-gængerne. Den ser knaldgodt ud, men tilkøbstastaturets kvalitet gør den ikke velegnet til tungere opgaver, ligesom styresystemet har sine be-grænsninger. Skærmen er dog fin, og lyden er overraskende god.

Teknisk set:
Type: Tablet (tastatur som tilkøb)
Styresystem: Windows 10 S
Processor: Intel Pentium Gold, 1,6 GHz, 2 MB cache
Grafik: Intel HD Graphics 615
Ram: 8 GB LPDDR3
Skærm: 10”, 1800 x 1200 px, trykfølsom
Lager: 128 GB
Kameraer: 5/8 mp, 1080p
Forbindelser: Wi-Fi, Bluetooth, 1 stk. USB-C 3.1, 1 stk. microSDXC, 1 stk. Surface Connect, 1 stk. hovedtelefonindgang (jack)
Vægt: 0,52 kg
Størrelse: 245 x 175 x 8,3 mm
Pris: 4600 kr. (uden tastatur)

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
hybrid bærbar
Laptop
Microsoft

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S