Home » Styresystem » Sådan er det nye Windows 10 S
Sådan er det nye Windows 10 S

Sådan er det nye Windows 10 S

Share

Sammen med den nye Surface Laptop har Microsoft lanceret en helt ny version af Windows. Men hvad er egentlig ideen med Windows 10 S og hvad kan det nye system? Få svarene her …

Windows 10 S bygger på Windows 10, men er en mere skrabet – og billigere – version af systemet. Det er som udgangspunkt tænkt til uddannelse, og kan på mange måder ses som en konkurrent til Googles Chrome OS.   

Windows 10 tilbyder et lukket og sikkert miljø, hvor kun Office 365-programmer og apps fra Windows Store kan køres. Selvom disse i forvejen er sikkerhedsverificeret, så afvikles de i en sikker container i skyen, så der ingen chance er for at de kan sprede skadelig kode på computeren. Det skal samtidig give en mere stabil drift, da programmerne ikke trækker på computerens kræfter. Og dertil giver det også en længere batterilevetid, så er man er sikker på at kunne klare en hel skoledag igennem, uden at skulle have computeren i opladeren.

Se også:  Guide: Få styr på Bluetooth i Windows 10

Det giver selvsagt nogle begrænsninger, at Windows 10 S ikke kan køre andet end Windows apps. Blandt andet betyder det, at det ikke er muligt at bruge andre browsere end den indbyggede Edge. Og her er det ikke muligt at skifte til en anden søgemaskine end den præindstillede Bing (selvom du selvfølgelig har mulighed for at klikke ind på Google.dk, hvis du vil søge med Google). 

Windows RT i nye klæder

I princippet er det således et nyt forsøg på at lave et system i stil med det mislykkede Windows RT, men den helt store forskel er at Windows 10 S kan køre på alle computere – ikke kun dem med ARM-processorer. Den nye Surface Laptop, som er den første pc med Windows 10 S, kører eksempelvis med Core i5- og Core i7-processorer. Du behøver således ikke trækkes med en sløv pc bare fordi du kører med Windows 10 S. Og du er ikke heller bundet til den flisebaserede brugerflade – du får et fuldt Windows-miljø, helt som du kender det, med skrivebord og det hele.

Se også:  Du kan stadig opgradere til Windows 10 gratis

Skulle systemet vise sig for begrænset, så kræver det kun et par kliks  – og 50 dollars op af lommen – at opgradere til et fuldt Windows 10 Pro. 

I de kommende tid kan vi forvente at se en lang række bærbare med Windows 10 S fra forskellige producenter, fra helt billige til dyrere modeller som Microsofts egen Surface Laptop. 


TAGS
Microsoft
Surface
surface laptop
Windows 10
Windows 10 S

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S