Sådan er det nye Windows 10 S

Sådan er det nye Windows 10 S

Share

Sammen med den nye Surface Laptop har Microsoft lanceret en helt ny version af Windows. Men hvad er egentlig ideen med Windows 10 S og hvad kan det nye system? Få svarene her …

Windows 10 S bygger på Windows 10, men er en mere skrabet – og billigere – version af systemet. Det er som udgangspunkt tænkt til uddannelse, og kan på mange måder ses som en konkurrent til Googles Chrome OS.   

Windows 10 tilbyder et lukket og sikkert miljø, hvor kun Office 365-programmer og apps fra Windows Store kan køres. Selvom disse i forvejen er sikkerhedsverificeret, så afvikles de i en sikker container i skyen, så der ingen chance er for at de kan sprede skadelig kode på computeren. Det skal samtidig give en mere stabil drift, da programmerne ikke trækker på computerens kræfter. Og dertil giver det også en længere batterilevetid, så er man er sikker på at kunne klare en hel skoledag igennem, uden at skulle have computeren i opladeren.

Se også:  Guide: Få styr på din fotosamling

Det giver selvsagt nogle begrænsninger, at Windows 10 S ikke kan køre andet end Windows apps. Blandt andet betyder det, at det ikke er muligt at bruge andre browsere end den indbyggede Edge. Og her er det ikke muligt at skifte til en anden søgemaskine end den præindstillede Bing (selvom du selvfølgelig har mulighed for at klikke ind på Google.dk, hvis du vil søge med Google). 

Windows RT i nye klæder

Del denne