Nu skal tv-skærmen forbedres på en ny måde

Nu skal tv-skærmen forbedres på en ny måde

Share

Hidtil har OLED været det ypperste, men nu introduceres microLED-teknologien måske på tv-skærmene, og den kan gå hen og blive den nye, billige måde at opnå større tv-oplevelser på

OLED-teknologien har indtaget tv-skærmene. Men de organiske skærme er ikke uden problemer, så nu forsøger tv-producenterne sig – måske – med en helt ny teknologi i tv-sammenhæng: microLED.

Den vil ligesom OLED kunne levere dybe farver, høj kontrast og perfekt sortniveau. Skærme med microLED, også kaldet mLED, er på samme måde som OLED-skærme bygget op af dioder, som afgiver lys, når elektrisk strøm løber igennem dem. Deraf navnet LED, der står for light emitting diode, altså en diode, som udsender lys.

Se også:  Panasonic klar med bedre OLED-tv'er til billigere priser

MicroLED-dioderne er dog ekstremt små, en brøkdel af et menneskehår. I praksis kan dioderne ligge tættere og give endnu bedre kontrast, hurtig responstid og et imponerende sortniveau end med OLED eller andre teknologier. Og hvis microLED kommer i masseproduktion kan skærmene også blive billigere end OLED.

Måske har Samsung netop, når du læser dette, fremvist en 150” stor microLED-skærm på den omfattende elektronikmesse CES i USA. Rygterne løb om det, mens vi skrev denne artikel. Onde tunger ville vide, at Samsung er interesseret i den nye teknologi, fordi selskabets egen QLED-teknologi ikke har overbevist forbrugerne, og Samsung har mistet salg i high end-delen af tv-markedet. MicroLED kunne så være den nyhed, der igen styrkede den koreanske elektronik-gigant på dette marked.

Se også:  Nye high-end tv med 4K fra Sony

Del denne