Home » Router » Netgear Nighthawk MK63 [TEST]: Mesh-system med Wi-Fi 6 til økonomipris
Netgear  Nighthawk MK63 [TEST]: Mesh-system med Wi-Fi 6 til økonomipris

Netgear Nighthawk MK63 [TEST]: Mesh-system med Wi-Fi 6 til økonomipris

Share

Netgears Nighthawk-produktfamilie er nu forøget med et MK63-mesh-system, som fylder minimalt og skal kunne dække et større hjem med internethastigheder over 100 Mb/s

Efter mindre end to år på marked­et er den seneste Wi-Fi-standard – 802.11ax eller blot Wi-Fi 6 – blevet så udbredt på hardwaresiden og til så konkurrencedygtige priser, at det ikke rigtigt giver mening at anskaffe routere og mesh-systemer med ældre teknologi.

Et frisk eksempel er dette mesh-system, Netgear Nighthawk MK63, hvor du for under 3000 kr. – omkring det samme, som man skal slippe for en stærk router – kan få en løsning med tre diskrete enheder og bedre dækning af et hjem op til 300 kvadratmeter.

Det nye system tilhører AX1800-klassen. Det vil sige, at hver enkelt enhed har en teoretisk båndbredde på 1,8 Gb/s og kan håndtere fire samtidige streams. Udtrykt på en anden måde skal en familie på fire kunne hygge sig med hver sin Netflix Ultra HD/4K-stream, og der vil stadig være båndbredde til at surfe på nettet. Hvis man vel at mærke har en tilstrækkeligt hurtig internetforbindelse.

Smarte små æsker

Normalt kommer Netgears Nighthawk-enheder i et råt gamer-look. Det er ikke tilfældet her, og hvis man også kunne få æskerne i den skandinaviske favoritfarve til boligindretning, ”Fifty Shades of White”, ville mange blive endnu gladere.

Den minimalistiske filosofi fortsætter på udstyrslisten. Ud over en strømtilslutning er der kun én fri LAN-port på hver af de tre enheder. USB-porte savner vi ikke på grej i denne klasse, men en ekstra gigabit-port ville det være rart at have til indbyrdes kommunikation mellem enhederne eller et legacy-produkt uden Wi-Fi.

Der er naturligvis en Nighthawk-app til opsætning af mesh-systemet og indstilling af det overskuelige antal parametre. Netgear er ellers flink til at oversætte, men her må man nøjes med engelsk til det hele.

Vi er heller ikke imponerede over opsætningsproceduren. Vi kan leve med at blive afvist, når vi ikke har studeret hjælpeteksterne, men vi har flere gange oplevet, at det blot kræver et ekstra tap på ”TRY AGAIN”, for at et trin lykkes. Men en halv times indsats for at få det hele på plads kan vi nok ikke tillade os at brokke os mere over.

Livrem og seler

Sikkerhed er et stort issue på det amerikanske marked, og ”Armor” (rustning) er navnet på en pakke, som nu indgår i Nighthawk-appen og beskytter hjemmet og dets opkoblede enheder mod alskens malware. Desuden kan man lokalisere en enhed, hvis den er tabt eller stjålet, og låse den samt slette alle dens data.

TAGS
mesh-router
router
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S