Home » AOD Pro » Mesh med Wi-Fi 6 [TEST]: Nu har de avancerede mesh-sæt ramt et godt prispunkt
Mesh med Wi-Fi 6 [TEST]: Nu har de avancerede mesh-sæt ramt et godt prispunkt

Mesh med Wi-Fi 6 [TEST]: Nu har de avancerede mesh-sæt ramt et godt prispunkt

Share

Wi-Fi 6 er for længst blevet den etablerede mesh-standard. Nu tromler nye Wi-Fi 6E-enheder frem med et ekstra 6 GHz-frekvensbånd og endnu større kapacitet, og priserne er virkelig blevet til at betale

Efter en stærkt forsinket slowmotion-start er der nu kommet gang i lanceringer af routere og mesh-sæt med Wi-Fi 6E-teknologi, som byder på større båndbredde til flere brugere via et ekstra 6 GHz-frekvensbånd.

Priserne for hardwaren er også på vej ned i et humant niveau. Da AOD for kort tid siden testede en overlækker Wi-Fi 6E-trio, lød prislappen på et lille femcifret beløb.

Nu har vi haft fat i en 3-pak fra TP-Link, der ikke er nær så ambitiøs, men som til gengæld koster mindre end bare én af enhederne i luksussættet. Og for at sætte Wi-Fi 6E i perspektiv tester vi her også et endnu mere økonomisk sæt med almindelig Wi-Fi 6-teknologi fra samme mærke.

Se også:  Logitech Zone True Wireless [TEST]: Få Teams-møderne helt ind i ørerne
Sådan er måleresultaterne i vores testmiljø

Som udgangspunkt har vi i vores efterhånden velkendte testmiljø med fem målepunkter testet både Deco XE75 og Deco X50 med vores tre sædvanlige klienter – en Wi-Fi 5-smartphone, en Wi-Fi 6-smartphone og en Wi-Fi 6-notebook.

Under disse betingelser er Deco XE75 en sprinter, som scorer tårnhøjt med et AOD-CPI på 6638. Det billigere Deco X50-system kommer under de samme betingelser ud med et AOD_CPI på 4867, hvad der til prisen er meget flot.

Hvordan er det så gået med XE75 og Wi-Fi 6E og de kompatible klienter – en smartphone og en notebook? Her er især smartphonen stukket helt af fra de andre håndholdte klienter med Wi-Fi 6- eller 5-teknologi.

Se også:  TP-Link Deco X20-4G [TEST]: Tænk anderledes og få bedre mobildækning
Læs testene her:

Deco X50 med Wi-Fi 6 [TEST]: Lidt mindre power – lidt lavere pris

Deco XE75 med Wi-Fi 6E [TEST]: Her får du ekstra trådløs båndbredde

Med downloadhas-tigheder på over 500 Mbps på de tre vigtigste positioner i AODs testmiljø får Samsung Galaxy S21 Ultra 5G meget ud af det økonomiske mesh-system.

Selv på de almindelige Wi-Fi 6-kanaler er Deco XE75-systemet meget hurtigt og får især på kort afstand det allerbedste ud af vores Acer-laptop. Med en AOD-CPI-score på 6638 rangerer XE75 blandt de hurtigste mesh-systemer, vi har testet.

Wi-Fi 6E-klienterne Samsung Galaxy S21 Ultra 5G og ABook Ultimate A52-i7 har det også fint med Deco XE75. Lidt overraskende bliver pingtiderne generelt ikke bedre, end når vi bruger vores ældre Wi-Fi 6-klienter.

Med TP-Link Deco X50-systemet kommer de trådløse netværkshastigheder nærmere jordhøjde. Det totale resultat er dog stadig imponerende fra et Wi-Fi 6 mesh-system med tre enheder til en pris på lidt over 2000 kroner.


TAGS
aod pro
mesh-router
router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S