Home » Router » Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler

Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler

Share

Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog

Storhedstiden for den traditionelle router synes at rinde ud. Selv trådløse Wi-Fi-netværk båret oppe af den efterhånden udbredte 802.11ac-standard er under pres, fordi vi fylder vores hjem med Wi-Fi-krævende enheder. Samtidig bor vi i komplekse, for ikke at sige temmelig udfordrende hjem for en router, og signalet skal være stærkt og konstant overalt i boligen. Det er ikke så ligetil og slet ikke i store boliger.

Langsomt internet har ikke altid noget med hastighedsbegrænsninger hos din udbyder at gøre, men kan skyldes dårlig dækning. Vi har alle de forbistrede hjørner, der stædigt nægter at give et anstændigt signal, og de fleste af os må leve med centralt ”access point”, der er akavet placeret, hvilket bare gør det hele endnu mere problematisk. Har du et stort hjem, eller skal dit Wi-Fi-signal passere gennem flere vægge, døjer du måske med ”døde” områder eller signaludfald. Her kan en såkaldt Mesh-router være redningen.

Se også:  Nu kan små virksomheder få mesh med Wi-Fi 6
Forbundne routere

Der findes naturligvis kendte muligheder som powerline (internet gennem hjemmets strømudtag) og Wi-Fi-forstærkere (extendere), men et Mesh-netværk gør det bedre: Her sendes signalet mellem individuelle enheder, som regel ved hjælp af en dedikeret radiokanal. Det betyder, at du kan placere Mesh-enhederne i de områder af dit hjem, som trænger til lidt hjælp. Og har du stadig sorte huller, tilføjer du nemt endnu en enhed.

Modsat en Wi-Fi-extender, som udvider signalet og kræver selvstændigt navn og password ved opsætning, sammenkobler en Mesh-router flere Mesh-enheder til ét samlet netværk. Ligesom en traditionel router er Mesh-routeren forbundet til internettet og fungerer som porten, mens de andre Mesh-enheder (der reelt set også er routere) kobles på samme trådløse netværk og fungerer som satellitter.

Se også:  Hurtigere, hurtigere, hurtigere – ny router appellerer til gamerne

Med et Mesh-system er tablets, computere, smartphones, trådløse højttalere osv. konstant på, fordi systemet automatisk skifter til den router, som aktuelt har det stærkeste signal¸ og ikke automatisk kun signalet fra den net-opkoblede router. Tilsammen får du et trådløst system, som ved optimal placering af satellitterne eliminerer alle ”døde” zoner og sikrer, at signalet ikke pludselig falder ud, fordi du bevæger dig ind i et andet rum med ringere dækning.

TAGS
Orbi
router
wifi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S