Home » Hovedtelefoner og højttalere » Mere skrattende lyd
Mere skrattende lyd

Mere skrattende lyd

Share

Håndfri installation til din bil er et must. Men hvis du ikke ønsker at køre med et headset i dit øre, skal du finde en anden løsning. Alt om DATA har testet BlueAnt S1, der monteres i solskærmen på din bil. Dog skuffer lydkvaliteten en hel del

Undertegnede har ved mange forskellige lejligheder testet håndfrie installationer til din bil, så du både kan føre en samtale, mens du kører bil og stadig overholde loven.

Headset er umiddelbart en ligefrem løsning, men det betyder to ting: Dels vil du høre markant dårligere på det øre, du har øreproppen siddende i, dels er der en risiko for, at du på sigt bliver øm i øret.

Det er der så også en løsning på – nemlig at få en enhed med såvel højttaler og mikrofon, og placere den i din bil. AOD har tidligere testet sådan et produkt fra Jabra uden den store tilfredshed. Firmaet BlueAnt, der har et tilsvarende produkt, mente, at de ville komme ud med en bedre bedømmelse.

Vores umiddelbare indtryk var også, at det var et godt produkt. Enheden virkede robust og solid. Den gav indtryk af kvalitet, og designet var samtidig ganske nydeligt.

Når den hænger i solskærmen, er der adgang til fire letbetjente knapper, tænd/sluk, der også kan bruges til at besvare opkald med, volumen op og ned samt afslut/afvis opkald. Således forsikrede om at betjeningen var enkel gik vi i gang med den mere seriøse del nemlig test af S1.

Se også:  Vind et lækkert headset til musik og arbejde på farten

Parring med mobiltelefonen var enkel, så snart vores iPhone havde fundet S1, skulle bare oprette forbindelse og indtaste 0000 som kode. Så langt så godt, vi monterede S1 i vores bil, og da vi kørte på Hillerødmotorvejen, i myldretrafikken bør vi tilføje, ringede vi op til et par forskellige i vores telefonbog og sludrede med dem.

En god start

Umiddelbart var vi meget imponerede. Lyden kom ud i kabinen krystalklart. God lyd, ingen brummen, ingen skratten og ingen følelse af at tale ned i en dåse eller dyne. Og det ændrede sig på intet tidspunkt i løbet af de par samtaler, vi førte. Hele tiden var lydkvaliteten af det, vi hørte i vores ende af samtalen, meget høj.

Her optjente BlueAnt et par gode point med deres S1, og vi var ret positive, inden vi spurgte dem, der havde lagt øre til vores snak, om deres oplevelse af samtalekvaliteten. Her var meningerne det samme, uanset hvem vi spurgte: Samtalekvaliteten havde været dårlig. Følgende er nogle af de reaktioner, vi fik af dem, vi snakkede med:

* »Lyden er utrolig skrattende.«

* »Det er svært at høre, hvad du siger.«

* »Det er nok det dårligste headset, du endnu har ringet op fra.«

* »Det lyder som om, du taler ned i en dåse.«

* »Lyden er meget metallisk.«

De udtalelser stod i skærende kontrast til den oplevelse, vi havde i bilens kabine. Her lød det fint, og vi havde været på grænsen til begejstret over en håndfrie installation, der ikke krævede, at vi maste et headset ned over vores hoved. Men det måtte vi trække i os igen.

Se også:  Plantronics BackBeat FIT 6100 [TEST]: Træningsheadset i stort format

Lettere desillusionerede gik vi så videre, for i brugsanvisningen stod der en del om muligheden for at streame musik fra din mobiltelefon til højttaleren. Det var faktisk en god tanke, for undertegnede har ikke forbundet min iPhone med bilens stereoanlæg, så det ville være en god måde at høre min favoritmusik på uden at skulle til at brænde cd’ere.

Men det var hurtigt tydeligt, at det ikke var her, at S1 havde sin styrke. Vi hørte musikken fint, ingen hak eller lignende.

Men kvaliteten lod virkelig en hel del tilbage at ønske. Her fik vi virkelig følelsen af, at lyden blev spillet på en gammel transistorradio med halvdårlig højttaler. Lyden var alt andet end klar, og at spille musik over den højttaler var ikke nogen fornøjelse.

Vi sluttede af med at konkludere, at nok var S1 god til samtaler, altså for den person der sidder i bilen, men den er alt andet end god for dem, der lytter på, og den egner sig absolut ikke til at afspille musik med. Samtidig er S1 ret pebret i pris, så alt i alt kunne vi ikke finde en god grund til at investere i den.


BlueAnt S1
  • Funktionalitet
  • Pris
2

Alt om DATA siger

S1 fra BlueAnt virker fint for personen, der bruger den til at ringe op med. Desværre er det stik modsatte tilfældet for modtageren af samtalen. Her er lyden dårlig i bedste tilfælde. Samtidig er den også dårlig til at afspille musik med. Alt i alt ikke noget godt køb.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
BlueAnt
Headset

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S