Home » Processor » Mere kraft på mindre plads
Mere kraft på mindre plads

Mere kraft på mindre plads

Share

Intel videreudvikler på deres Atom-processor og giver den mere kraft på mindre plads.

Næste generation netbooks bliver tynde, så hvis du hører til dem, der ikke synes, at en netbook kan blive tynd nok, så er der virkelig gode nyheder.

Intels nyeste konceptstudie viser, at bærbare baseret på deres nyeste Atom-processer kan være så tynde som 14 millimeter. Det er kun en anelse tykkere end en mobiltelefon – så mangler vi bare, at den kan foldes sammen og stikkes i baglommen.

Billedet er et såkaldt reference-design, som Intel har konstrueret for at vise, hvordan en bærbar kunne laves – og de 14 mm er faktisk det tyndeste nogensinde.

Det kan kun lade sig gøre, fordi den er designet uden blæsere.
Intels udvikling af nye modeller af Atom-processoren handler både om at lave tyndere netbooks, men næsten mere om at få deres chips ind i alle de nye apparater, vi bruger.

Se også:  Nye røgsøjler fra cpu’ernes kampplads

Intel havde håbet af få den ældre Atomchip ind i nogle mobiltelefoner, men det gik i vasken. Den nye serie er specialdesignet til at bryde igennem i mobiltelefonerne, men den skal kæmpe mod den meget succesfulde Snapdragon chip, der også er på vej i dualcore versioner.

Intel håber også på at få processorerne ind i apparater som avancerede mediacentre og digitale tv’er.

De har lavet en samarbejdsaftale med Google, Sony og Logitech, som blandt andet omfatter noget de kalder Smart TV – Google kalder det Google TV. Det er digitalt tv med faciliteter, som du ikke har set før.

En af de store fordele ved Atom-processoren er, at den nyeste version faktisk kan køre en fuld version af Windows 7 – men den kan også køre Googles Android eller det nye styresystem, som Google kommer med senere på året.

Se også:  ASRock Z690 Taichi [TEST]: Dette bundkort er tæt på vanvittig dyrt

Den kan håndtere 3D-grafik og 1080p video og for eksempel videokonferencer – alt sammen rigtig praktisk på en bærbar, der er så tynd, at den kan blive væk i en A4-mappe.

Hvis vi skal tro Intel, bruger den samtidig så lidt energi, at det nærmest ikke kan betale sig at sætte et batteri i den.

Der kommer også en SoC-version – altså System-on-a-Chip – som gør det let at integrere en hel computer i alt muligt. Intel er selv på vej med en tavle-pc, og de første versioner af supertynde netbooks kan komme på markedet omkring årsskiftet.


TAGS
atom
Dual Core
intel
netbook
SoC

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S