Home » Underholdning » Mere end halvdelen af os køber julegaver på nettet
Mere end halvdelen af os køber julegaver på nettet

Mere end halvdelen af os køber julegaver på nettet

Share

Mange af os vil hellere shoppe fra computeren – og det gælder også den ældre generation.

Der er en god sandsynlighed for, at du er en af de mange danskere, der shopper julegaver på internettet. I hvert fald har en ny undersøgelse fra DIBS vist, at langt over halvdelen nemlig hele 63 % allerede har købt eller forventer at lægge deres julegaver i den digitale indkøbskurv.

Penge at spare

Det er dog ikke kun tanken om udmattende lange køer, koldt vejr og mange mennesker, der driver vores julegaveindkøb over på nettet i stedet for de fysiske butikker. Ifølge undersøgelsen er den største årsag til, at rigtig mange af os at køber gaverne online, at vi mener, at vi kan spare mange penge på julegaver købt på nettet.

”Økonomien spiller i høj grad en rolle for danskerne. Faktisk svarer 62 procent af onlineforbrugerne, at de køber gaver julegaverne på nettet for at spare penge. Danskerne er meget prisbevidste, når de handler på nettet. Tid er dog også en betydende faktor for mange. Op til jul gider forbrugerne ikke at stå i kilometerlange køer, når købet kan foretages enkelt, hurtigt og effektivt via nettet,” fortæller Henriette Høyer, salgsdirektør hos DIBS.

Se også:  Hedder du Thomas, shopper du for flest penge på internettet
De ældre er også med

Det er ikke kun de yngre tech-generationer, der shopper julegaver på nettet. DIBS’ undersøgelse viste også, at 49 % af respondenterne over 60 år køber dele eller de fleste af deres julegaver på nettet.

”Det er i dag alle aldersgrupper, der køber julegaver på nettet. Selvom det især er de 40-49 årige, der kombinerer deres juleindkøb ved både at købe på nettet og i fysiske butikker, vælger 38 procent af den ældre generation at gøre det samme. Faktisk foretager 11 procent af personer over 60 år alene deres juleindkøb online. Så pakkeposten får nok at se til med at levere gaver rundt om i landet, inden julemaden står på bordet den 24. december”, lyder det fra Henriette Høyer.

Se også:  10 gode råd: Kom sikkert igennem januarudsalget

Når vi kigger på landsdele, så skulle man tro, at folk i hovedstaden brugte byens butikker, men det er faktisk her, at online julehandel er mest populær.

Populære kategorier

Den mest populære kategori af online julegaver er tøj, sko og tilbehør, mens interiør er rykket op af listen og er den anden mest populære kategori. På tredjepladsen kommer legetøj, mens elektronik er nede på en sjette plads.

Og bare rolig, hvis du er hurtig, kan du flere steder stadig nå at bestille gaverne online!

Ifølge DIBS er dette de mest populære julegavekategorier i år.


TAGS
julegaver
online shopping

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S