Mere end 225.000 Apple-konti hacket

Mere end 225.000 Apple-konti hacket

Share

It-kriminelle har fået fingrene i mere end 225.000 Apple-konti, der bliver udnyttet til at handle ind på ofrenes regning

Apples iPhone er blevet ramt af det værste hackerangreb nogensinde. Hundredetusindevis af iPhone-ejere risikerer at miste private sikkerhedsnøgler og vigtige informationer til netbank.

KeyRaider, malwaren der har fundet vej til Apples enheder, stjæler brugernavne og passwords til Apple-konti. Derved kan den dele og stjæle indkøbsinformation fra App Store samt deaktiverer lokale og eksterne låsefunktionaliteter på iPhones og iPads. Det oplyser sikkerhedsselskabet Palo Alto Networks.

KeyRaider finder vej til Apples iPhones, når brugeren henter apps via en uofficiel app-butik kaldet Cydia. Dette er kun muligt, hvis iPhonen er jailbreaket, hvilket vil sige at softwarelåsen er brudt af brugeren selv.

Se også:  Apple er klar med iOS 12

Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-virksomhederne www.mysecuritycenter.com og www.anytech365.com fortæller, at der ikke er nogen fare for iPhones, der ikke er blevet jailbreaket.

Usædvanlig App Store historik

Ifølge Palo Alto Networks har de første ofre fortalt om en usædvanlig historik i deres App Store. Andre har berettet om låste iPhones, der ikke kan låses op, før der bliver betalt en løsesum.

“Husk altid løbende at kontrollere aktiviteten i din App Store og samtidig sikre dig, at der ikke bliver trukket småbeløb fra din konto, da et af hackernes mål er at hente betalings-apps på ofrenes regning”, forklarer Janus R. Nielsen.

Et andet trick som it-kriminelle ofte benytter sig af er Ransomeware-svindel. Her bliver telefonen holdt som gidsel, hvor de it-kriminelle kræver en løsesum for at låse den op, som du aldrig skal betale.

Se også:  Apple køber Shazam og gør appen reklamefri

Indtil videre er det personer fra 18 forskellige lande, der er blevet ramt af hackerangrebet, hvor det primært er de asiatiske lande, der er berørt. Men også brugere fra Tyskland, Italien og Spanien er blevet ramt.

Ifølge sikkerhedseksperten er der endnu ikke grund til bekymring for hackerangreb i Danmark. Han fastslår dog, at det er vigtigt, at være kritisk overfor apps, man ikke kender til og samtidig at have tiltro til udvikleren.

På den måde kan man undgå at downloade apps udviklet af it-kriminelle og senere opdage, at de har handlet stort ind i din App Store.

Del denne