Home » Kamera » [Test]: Mere action i de nye actionkameraer
[Test]: Mere action i de nye actionkameraer

[Test]: Mere action i de nye actionkameraer

Share

Actionkameraerne kan mere og mere – viser denne test af to spændende nyheder. For eksempel kan du starte og stoppe med stemmestyring, optage i 4K og få aktiviteter registreret med en højpræcis gps. Du klipper filmen på din smartphone og sender den direkte ud på sociale medier.

De nyeste actionkameraer kan mange flere ting end forgængerne – de er nærmest et helt filmstudie. Det viser denne test af friske modeller fra Garmin og Olympus.

Den samlede overskrift er dog, at actionkameraet nu skal kunne optage i 4K-opløsning. Det giver en optagelse med flere detaljer, hvor alt står knivskarpt, selv når billedet blæses op på en stor tv-skærm.

Desuden er gps blevet standard, så du kan få faktadata om dine bedrifter med på optagelserne. Det har du i mange kameraer kunnet tidligere, men nu er gps-delen blevet endnu mere præcis og kan virkelig bruges til noget.

Garmin havde med den tidligere udgave af Virb allerede rykket grænserne for, hvad vi kan forvente af et actionkamera og presset konkurrenterne (ikke mindst GoPro) til at forbedre sig.

Se også:  Find det perfekte objektiv til dit systemkamera

Med den nye Ultra 30 får du en farveskærm bagpå, hvor du kan se, hvad du filmer, og ikke mindst opsætte kameraet til de indstillinger, du ønsker. Og det sidste er vigtigt, da du kan justere nærmest alt, og med et enkelt tryk kan du live-streame i HD-kvalitet til YouTube.

Det sker ved hjælp af en trådløs forbindelse til din smartphone og en app, der sørger for at sende optagelserne af sted.

Det er nok sjældent, de fleste af os har brug for den funktion, men blæret det er det da. I praksis skal der trykkes på en del knapper, før det virker, men når forbindelsen først er etableret, kører det faktisk rigtigt fint, så længe du har en god mobilforbindelse.

Kameraet kan monteres på mange ting, for eksempel en hjelm (via beslag), og du kan styre kameraet med talekommandoer, så du kan starte og stoppe optagelsen præcis, når du vil.

Actionkameraer under ekstreme forhold

Vil du tage et stillbillede, klares det også med en talekommando. Denne del fungerer generelt godt, men ikke altid, når optagelsen foregår i høj fart, og der er vindstøj. Her skal du stadig bruge en fjernbetjening (ekstra tilbehør) eller blot starte optagelsen og redigere alt overflødigt væk bagefter.

Se også:  GoPro Hero7 Black [TEST]: GoPro holder sig på toppen

Der er ingen tvivl om, at Garmin er teknologisk længere fremme end Olympus. Det skyldes ikke mindst en ny og forbedret gps, som kan registrere alle dine bevægelser. Ikke kun hastighed, højde og temperatur, men også ”hangtime”, så du kan vise, hvor mange sekunder du hang i luften på sidste skihop!

Garmin Virb Ultra 30.

På Garmins trykfølsomme, 1,75” store farveskærm kan du nemt kontrollere din optagelse.

Hvis du tør prøve, kan Garmin-kameraet tages med ned til 40 meters havdybde, men det kræver et specielt ekstrahus. Olympus Stylus TG-Tracker kan håndtere ned til 30 meters dybde eller minus 10 grader – uden eksternt hus. Du kan også smide det ned fra 2,1 meters højde eller udsætte det for den værste storm i Saharas ørken, uden at det skulle forstyrre din optagelse i 4K.

Action-kameraer.

Action-kameraer.

TAGS
actionkamera
Garmin Vibe Ultra
Kamera
Olympus gps
test

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S