Home » Transport » Mercedes præsenterer supersportsvogn med fire elmotorer
Mercedes præsenterer supersportsvogn med fire elmotorer

Mercedes præsenterer supersportsvogn med fire elmotorer

Share

Mercedes-AMG markerer sit 55-års jubilæum med verdenspremieren på Mercedes-AMG ONE, en Formel 1-racer til brug på gaden

AMG blev grundlagt i 1967 af Hans Werner Aufrecht og Erhard Melcher, og med en perlerække af modeller, som for eksempel den legendariske AMG 300 SEL 6.8, der vandt 24-timersløbet på Spa-Francorchamps i 1971, fik de to visionære ingeniører slået deres navn fast i en verden, hvor kun de dygtigste og hurtigste når toppen.

I år kan det ikoniske motorsportsbrand fejre sit 55-års jubilæum, og det sker med præsentationen af den helt nye Mercedes-AMG ONE, som er skabt ud fra ideen om en Formel 1-racer til brug på gaden.

Hjertet i den nye supersportsvogn er en hyperavanceret hybriddrivline baseret på teknologi lånt direkte fra Formel 1, og performancehybriden er udviklet af Mercedes-AMG i Affalterbach i tæt samarbejde med Formel 1-eksperterne fra Mercedes-AMG High Performance Powertrains i engelske Brixworth.

Dén slags teamwork forpligter, og Mercedes-AMG ONE er da også, akkurat som Formel 1-bilerne fra Mercedes-AMG Petronas F1 teamet, konstrueret omkring et ultralet chassis af kulfiber og byder på aktiv aerodynamik, en sofistikeret undervogn og en række avancerede softwarebaserede køreprogrammer, som er udviklet til både gaden og racerbanen.

Bilen yder en samlet effekt på 1.063 hestekræfter, hvilket blandt andet rækker til en acceleration fra 0-100 kilometer i timen på 2,9 sekunder, 0-200 kilometer i timen på syv sekunder og en topfart på 352 kilometer i timen.

Se også:  Volkswagens ID.-familie af elbiler får hurtigere opladning med ny opdatering

På den måde står Mercedes-AMG ONE som et eksempel på kompromisløs ingeniørkunst og en ukuelig vilje til at flyttede grænserne for, hvad der er muligt.

“Det er en ekstremt kompliceret opgave at tilpasse en moderne Formel 1-drivlinje til en bil, der samtidig skal kunne anvendes på gaden under alle forhold, og det var langtfra alle, der troede, at det var muligt. Men vores team nægtede at give op, og jeg har den yderste respekt for, at det er lykkedes at skabe Mercedes-AMG ONE. Det er ganske enkelt en helt utrolig præstation,” siger CEO hos Mercedes-AMG, Philipp Schiemer.

Fire elmotorer

E PERFORMANCE hybriddrivlinen i Mercedes-AMG ONE er lånt direkte fra Formel 1. Den centermonterede V6-benzinmotor på 1,6 liter er teknisk identisk med de motorer, som ligger i racerne i motorsportens kongeklasse, og det raffinerede kraftværk suppleres af i alt fire elmotorer, hvilket blandt andet sikrer et effektivt firehjulstræk.

Forhjulene drives af hver sin elmotor, mens én elmotor er monteret på forbrændingsmotorens krumtapaksel og endnu en elmotor er integreret i forbrændingsmotorens turbolader. Denne avancerede opsætning kan i dén grad mærkes på kraftoverskuddet, som er til rådighed fra et meget lavt omdrejningstal. Dette skyldes særligt den elektrificerede turbolader, som sikrer øjeblikkelig boost ved at snurre turboladeren op på 100.000 omdrejninger i minuttet, så der dannes ladetryk, allerede inden forbrændingsmotoren når op i omdrejninger.

Se også:  Fem gange så mange bruger el-løbehjul, men færre kommer til skade
Performancebatteri med Formel 1-teknologi

Den banebrydende teknologi er med til at sikre suveræn speederrespons, men den unikke drivline med elektrificeret turbolader har endnu et és i ærmet. Turboladerens elmotor er nemlig i stand til at konvertere overskudsenergi til strøm, som enten ledes direkte til forhjulenes elmotorer eller bruges til at oplade bilens højvoltsbatteri.

Højvoltsbatteriet er ligeledes udviklet af Mercedes-AMG. Teknologien har allerede bevist sit værd under de mest nådesløse betingelser i Mercedes-AMG Petronas F1 teamets racerbiler og er desuden integreret i performance-plug-in-hybriden Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE, hvor den elektriske drivline hæver den samlede ydelse fra 639 til 843 hestekræfter. Batteripakken i Mercedes-AMG ONE er på 8,4 kWh, og dermed er det muligt at tilbagelægge op til 18,1 kilometer på ren elkraft. Batteriet kan både lades op under kørslen eller via et kabel.

Den nye Mercedes-AMG ONE vil for første gang kunne opleves i rullende live, når den gæster den verdensberømte motorsportsfestival Festival of Speed på den engelske racerbane Goodwood den 23.-26. juni.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
Mercedes
sportsvogn

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S