Home » Bærbar computer » Mellem Net- og Notebook
Mellem Net- og Notebook

Mellem Net- og Notebook

Share

En ny klasse af bærbare kommer med en ny serie af chips fra Intel. De har mere kraft end netbooks, men fylder mindre og kører længere på batteriet end notebooks

De nye chips hedder CULV. Det står for Consumer Ultra Low Voltage. Navnet antyder, at Intel også har en serie, der hedder ULV, som ikke er beregnet til almindelige forbrugere. Det er korrekt, og CULV er bare en udbygning af denne teknologi.

Det interessante er, at disse chips er små og bruger meget lidt strøm. Atom-chippen, også fra Intel, der sidder i næsten alle netbooks bruger omkring 2,5 Watt. En normal Core 2 Duo til en notebook bruger 20-40 Watt.

Den større mængde strøm har ikke kun betydning for batteristørrelsen. Batterierne skal ganske vist være meget større på en notebook, men også chippens indpakning og køling er et problem.

Se også:  Forsyningskæden knækker: Salget af bærbare computere styrtdykker

De to ting tilsammen sætter meget faste grænser for, hvor tynde og hvor små notebooks med disse chips kan blive.

De nye CULV-chips bruger mellem 5,5 og 10 Watt, til gengæld er de to til tre gange kraftigere end Atom-chippen – den er dog også på vej i kraftigere versioner.

En af de første bærbare baseret på CULV – mon de skal hedde notnetnotebooks? – er Samsungs X120.

Som billedet viser, er det en elegant, lille sag, der lige præcis er et hak større end netbooks: Den er 2,5 cm tyk og vejer 1.360 gram med et batteri, der holder fire timer. Et lidt større batteri skulle holde mindst seks timer.

Se også:  AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?

Processoren er på 1,3 GHz med 800 MHz bus. Skærmen er 11,6” med en opløsning på 1366×768. Der er to GB hukommelse med plads til fire – væsentligt over de fleste netbooks. Harddisken er på 250 GB. Alle øvrige data er, som man kan forvente.

Til sammen giver det en computer, der ikke er meget større end en netbook, men alligevel meget tættere på en rigtig notebook i ydelse. Selvom du under ingen omstændigheder vil kunne spille større 3D-spil på den.

Prisen forventes at blive omkring 6.000 kr., og det er måske lidt rigeligt, man kan få mange gode mindre notebooks til den pris eller billigere.


TAGS
culv
intel
notebook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S