Home » Tastatur » Mekaniske Mysterier: Alt du bør vide om mekaniske tastaturer
Mekaniske Mysterier: Alt du bør vide om mekaniske tastaturer

Mekaniske Mysterier: Alt du bør vide om mekaniske tastaturer

Share
Forskellige tryktyper

Doubleshot

Man fremstiller doubleshot-tastehætter ved at smelte to forskellige plastikmaterialer sammen. Det betyder, at man har én farve til hoveddelen af denne keycap, mens den anden farve er forbeholdt teksten. 

Pad-printing

Pad-printing er formentlig den billigste og nemmeste metode til trykning af tekst, og man ser den derfor oftest på keycaps af ABS-plastik (tænk på Lego-klodser). Der er tale om et tyndt lag maling oven på tasten, og det kan blive slidt af med tiden. Til gengæld kan man bruge mere end én farve.

Farvesublimering

Farvesublimering er en meget kostbar og tidkrævende metode til trykning. Med denne metode bliver et billede trykt på overførselspapir og derefter opvarmet sammen med keycappen, således at det bliver overført. Det er svært at håndtere, men man kan bruge flere farver. Der er nogle forbehold: Man kan ikke trykke ret godt på mørke taster, medmindre billedet er mørkere end selve tasten. Af den grund bruger man normalt kun denne metode til hvide eller beige taster.

Se også:  Logitech G915 wireless [TEST]: Gennemført og flot gamingtastatur
Keycap-materialer

Keycaps sidder oven på switchen og er som regel lavet af en form for plastik. Der findes mange forskellige typer af keycaps – fra ABS til PBT – og man kan trykke tekst på dem på forskellige måder. Her gennemgår vi kun nogle få af de vigtigste. Det kan lyde kompliceret, men det er det faktisk ikke. Forskellige keycaps kan ændre et tastaturs lyde markant, og de påvirker fornemmelsen af tastaturet og skriveoplevelsen.

ABS

Dette er den mest udbredte form for cap på markedet. Plastikken er billig, og man kan trykke tekst på den på mange forskellige måder, for eksempel offsettrykningen pad-printing og inkjetprintingen double-shot.

Se også:  Mountain Everest Max [TEST]: Dyrt gamingtastatur – men det kan det hele

PBT

PBT-keycaps bliver betragtet som overlegne i forhold til ABS, fordi de normalt ikke bliver skinnende og ofte er tykkere. De har også en behageligere tekstur. Man kan trykke tekst med double-shot, men farvesublimering bliver også brugt ofte.

TAGS
Keyboard
Mekanisk tastatur
Tastatur

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S