Home » AOD Pro » Medarbejdere forventer hybrid omstilling – ellers tager de ikke jobbet
Medarbejdere forventer hybrid omstilling – ellers tager de ikke jobbet

Medarbejdere forventer hybrid omstilling – ellers tager de ikke jobbet

Share

Det har længe været svært at tiltrække og fastholde kvalificerede it-medarbejdere, og oven på covid-19 frygter mange arbejdsgivere at de kommer til at miste endnu flere, hvis de ikke omstiller til en mere hybrid og fleksibel arbejdsplads

En ny undersøgelse fra teknologivirksomheden Poly viser, at 58 procent af virksomhederne i undersøgelsen har problemer med større udskiftning af personale oven på coronakrisen, og at de frygter, at hvis de ikke knækker koden til hybridarbejde, så vil problemet fortsætte for dem.

Det passer med at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i januar har offentliggjort antallet af gange, hvor virksomheder har forsøgt – uden held – at tiltrække nye medarbejdere. Det tal har nået rekordhøjder på 158.000 gange det seneste halve år.

Poly mener, at det kan være et udtryk for et varmt arbejdsmarked eller et udtryk for, at de ansatte har fået nye prioriteter i livet, efter de mange arbejdstimer derhjemme.

Udfordringen er også noget, vi ser i Danmark, og faktisk mener Poly, at udfordringen kan være lidt højere i de skandinaviske lande end i resten af verden.

”Det er vores opfattelse, at udfordringen også gælder Danmark, men der er nogle forskelle. Kigger vi for eksempel på Sverige, har 62 procent af de svenske virksomheder oplevet større udskiftning blandt medarbejderne mod 58 procent i verden. Den lidt højere udskiftning kan skyldes, at det er nemmere at skifte job i Norden, blandt andet på grund af sikkerhedsnettet,” siger Anders Blak Pedersen, nordisk salgsdirektør hos Poly til AOD PRO.

Se også:  Ny pakkeløsning til mødelokalet skal gøre det nemt at afholde onlinemøder

Han påpeger dog også, at i Sverige er det kun 44 procent af arbejdsgiverne, der ikke tror, at de kan fastholde medarbejdere uden hybrid omstilling. Et tal der nok er højt, men dog er lavere end andre steder i verden, hvilket kan skyldes at nordiske virksomheder traditionelt har været foran med digitaliseringen.

Undersøgelsen, der er udført blandt 2500 beslutningstagere i hele verdenen, viser herudover tre årsager til, at det var så svært for virksomhederne at fastholde deres medarbejdere:
• At de fandt et bedre arbejde (19 procent).
• De fik ikke den ønskede fleksibilitet ved hybridarbejde (16 procent).
• De var utilfredse med, hvordan arbejdsgiverne håndterede coronakrisen (9 procent).

Herudover viste undersøgelsen også, at 52 procent af arbejdsgiverne mener, hybridarbejde er midlertidigt, og at det klassiske arbejdsmønster vil blive genoptaget, så snart coronaen er væk.

Stol på medarbejderne

Selvom det kan være fristende at komme med et par hurtige forslag til, hvad virksomhederne skal gøre for at fastholde deres medarbejdere, så mener Poly ikke at det er helt så let.
”Jeg tror ikke, at der er nogen, der har det fulde svar her. Men jeg tror, at en stor del handler om at arbejdsgiverne har tillid til, at medarbejderne gør deres bedste uanset, om de er på kontoret eller ej,” siger Anders Blak Pedersen og fortsætter:

Se også:  Asus RP-AX56 [TEST]: Skarp extender til skarp pris

”I Poly har vi i mange år ladet medarbejderne arbejde præcis, hvor de har lyst, og vi kunne se produktiviteten blev lidt højere. Vi af holdt samtaler med medarbejderne om ønsker til udstyr, og gav dem, hvad de havde brug for. Derudover diskuterede vi retningslinjer for onlinemøder, hvor de opfordredes til at sniksnakke nogle minutter inden møderne gik rigtigt i gang.”

Anders Blak Pedersen slutter af med at fortælle, at det ikke behøver være dyrt at omstille sig til hybride arbejdspladser.

Han fortæller, at man kan komme langt med gratis videosoftware, nogle headsets med ANC og kameraer til medarbejderne. Det er også muligt at bruge en formue på at redesigne kontoret med åbne planområder, specielle rum, stillezoner og meget mere.

”Men det handler om at finde et passende niveau ved at tale med medarbejderne om deres behov, og derefter træffe nogle beslutninger, som virksomhederne har råd til,” slutter Anders Blak Pedersen.


TAGS
Hjemmekontor
hybrid arbejdsplads

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S