Home » Hardware » Mazda klar med billig elbil – fås i Danmark inden længe
Mazda klar med billig elbil – fås i Danmark inden længe

Mazda klar med billig elbil – fås i Danmark inden længe

Share

MX-30 er Mazdas første bud på en fuldblods elbil. Den har unikt dørdesign og får en forholdsvis lav pris

Valgmulighederne bliver bedre og bedre, når det gælder elektriske biler. Også hvis man ønsker en bil i et lidt lavere prisleje end Tesla og Porsche.

I går kunne Mazda præsentere deres bud på en elbil. Den befinder sig en i en priskategori, der ikke er så fjern fra den vi forbinder med almindelige benzindrevne familiebiler.

253.000 kroner skal du betale for en særligt veludrustet “First Edition” model, som allerede kan forudbestilles nu. Prisen for en standardmodel bliver lavere, men offentligøres først senere.

Unikt dørdesign

Bilen har design, der minder om tidligere MX-modeller, men med et mere futuristisk præg. Især de specielle ”freestyle”-døre er med til at give særligt look. Bagdørene åbner bagud, så man får én stor åbning, når frontdørene ogå er åbnet. Det skal blandt andet hjælpe til at lette pålæsning af bagage, barnevogne og lignende.

Front- og- bagdøre åbner modsat retning, så man får én stor åbning.

Front- og- bagdøre åbner modsat retning, så man får én stor åbning.

Indvendigt finder man en ”svævende” midterkonsol og et interiør baseret på miljøvenlige materialer. En del af læderet er erstattet af et vegansk alternativ, og miljøvenligt forarbejdet kork pryder midterkonsollen.

Mazda har anvendt miljørigtige materialer som kork i indretningen.

Mazda har anvendt miljørigtige materialer som kork i indretningen.

Kører som en Mazda

Mazda har tunet MX-30 til at matche den kørefornemmelse man forbinder med producentens biler. En naturlig respons i håndtering af rat, speeder og bremsepedal. På den måde skal MX-30 føles meget som en Mazda med benzin- eller dieselmotor.

Et af midlerne til at opnå dette er batteriet, der er integreret i karrosseristrukturen på en måde, så den generelle karrosseristivhed øges. Derudover har Mazda tænkt på, hvordan lyden påvirker førerens oplevelse af accelerationen og hastigheden, og har derfor skabt et diskret lydbillede inde i bilen, der varierer alt efter, hvordan speederen betjenes. Vi må at man selv kan slå dette til og fra, da stilhed i kabinen er blandt elbilernes store forcer.

Begrænset rækkevidde

Således ligner MX-30 umiddelbart en ganske fornuftig elbil. Der hvor man for alvor ser at der er tale om en billigere elbil er på batteriet. Mazda har valgt et 35,5 kWh batteri, der giver den en rækkevidde på ca. 200 km efter WLTP-normen. Det vil være fuldt tilstrækkeligt til dagligdagens kørsel for de fleste, især hvis man selv har ladestander derhjemme, men det begrænser dens potentiale som langtursbil. Bilen er kompatibel med almindelige ladestandere, inklusiv CCS Turbo-opladere med 50 kW.

MX-30 kan forudbestilles på Mazdas hjemmeside og vil være tilgængelig i løbet af næste år.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
mazda

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S