Home » Mobiltelefon » Huaweis foldbare 5G-mobil har ekstremt batteri
Huaweis foldbare 5G-mobil har ekstremt batteri

Huaweis foldbare 5G-mobil har ekstremt batteri

Share

Mate X kan foldes på midten så den forvandler sig fra en tablet til en smartphone, der kan ligge i lommen. Den kan gå på det lynhurtige 5G-netværk og har et stort batteri, der kan oplades lynhurtigt

Det var ikke længe Samsung fik lov til at have markedet for foldbare mobiler for sig selv. Blot fire dage efter lanceringen af Galaxy Fold meldte Huawei sig også klar med deres bud på en foldbar smartphone. Det skete igår ved mobilmessen Mobile World Congress.

Den nye smartphone hedder Mate X og den adskiller fra Samsungs foldbare mobil ved at den bøjelige skærm er placeret på ydersiden. Den måler 8″ (2.480 x 2.200 pixels), når den er foldet ud. Når du folder den sammen har du en skærm på 6,6″ i 19,5:9 format på forsiden. Der er samtidig mulighed for at bruge skærmen på bagsiden af mobilen til forskellige ting. Den kan eksempelvis vise motivet i kamerasøgeren. Så kan den du tager et billede af også se, hvordan det ser ud, inden du trykker på udløseren. Eller du kan vende mobilen om og tage en superselfie med det indbyggede Leica-kamera, der tjener således tjener både som front- og bagkamera.

Se også:  Huawei MateView GT [TEST]: Hurtig gamingskærm med kontorpotentiale

Et fleksibelt OLED-panel gør det foldbare design muligt, mens et særligt Falcon Wing Mechanical-hængsel sikrer, at mobilen foldes helt fladt. Tykkelsen er blot 5,4 mm, når Mate X er foldet ud og 11 mm, når den er foldet sammen. Det er mere end de fleste smartphones, men burde være til at leve med og væsentligt slankere end de 17 mm som Samsung Galaxy Fold måler i sammenfoldet stand.

Stærk og hurtig

Sine kræfter får mobilen fra en 1.8GHz octa-core-processor. Der er 8Gb ram og op til 512GB lager. Batterikapaciteten er 4.500 mAh, og mobilen kan oplades lynhurtig takket være en kraftfuld 55W oplader. Du får 85 procent på bare 30 minutter.

Se også:  Huawei lancerer deres eget styresystem i Danmark - her er det første produkt

Mate X er bliver desuden den første Huawei-mobil med 5G-forbindelse. Takket være en såkaldt SA-arkitektur kan den faktisk udnytte både 4G- og 5G-netværk samtidig, hvilket sikrer en hæsblæsende hastighed på 7,5 Gbit/s. Det betyder, at en gigabyte video vil kunne hentes på blot tre sekunder.

Vild pris

Mate X kommer i den helt nye farve Interstellar Blue finish. Der er endnu ingen konkret lanceringsdato på den. Huawei fortæller, at den kommer midt på året. Om det så også gælder Danmark er uvist. Da vi endnu ikke er klar til 5G kan lanceringen blive udskudt herhjemme.

Vi håber så, at Mate X i det mindste er faldet lidt i pris, når den rammer vores breddegrader. Den kommer nemlig på markedet med en vild pris på 2.300 euro. Direkte omregnet er det over 17.000 danske kroner. Med diverse afgifter bliver det nok nærmere omkring 20.000 kroner.


TAGS
foldbar skærm
Huawei
Mate X

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S