Huaweis nye monstermobil kommer i morgen

Huaweis nye monstermobil kommer i morgen

Share

Den kinesiske mobilproducent har rullet de helt store kanoner frem forud for præsentationen af, hvad der kan gå hen og blive årets smartphone

Huawei har haft godt vind i sejlene i år. I foråret blæste de alle bagover med lanceringen af P20 Pro, som mange steder er kåret som markedets bedste smartphone og her på redaktionen scorede en klokke-ren 5/5’er i vores test: Læs testen af Huawei P20 Pro her.

I kølvandet har de formået at fremvriste Samsung nummer-to-positionen på det danske mobilmarked, så det nu kun er Apple, der sælger mere. 

Og så har vi endda sandsynligvis ikke set det største endnu. For producenten har endnu ikke lanceret årets mobil i Mate-serien, som traditionelt set udgør de stærkeste i producentens sortiment.

Den kommer i morgen, og vi er selvfølgelig på pletten til lanceringseventet i London.

Masser af power

Hvad vi helt sikkert ved, er, at mobilen kommer til at hedder Mate 20. Sandsynligvis vil der også være en Mate 20 Pro, som, hvis det går som det plejer, er den model vi får til Danmark. Og så går rygterne også at der kommer en gamer-orienteret Mate 20X med ekstra stærke specs. Den prisvenlige Mate 20 Lite er allerede lanceret og ude på det danske marked nu.

Se også:  OnePlus 5T [TEST]: Ren luksus til flot pris

Det er desuden sikkert, at mobilen vil være forsynet med Huaweis helt nye chipsæt, Kirin 970, skal levere et markant ydelsesboost på stort set alle parametre, såvel processorkraft, som grafisk ydelse, netforbindelse og batterilevetid. Den kan du læse mere om her: Huawei-mobilerne bliver endnu vildere – nyt chipset præsenteret

Trådløs opladning skulle også være sikkert. Huawei havde i hvert fald trådløse opladere på deres stand på IFA-messen. Det burde være en ret sikker indikation.

Stor skærm og tre kameraer

At skærmen bliver stor er der heller ikke megen tvivl om, dog er der uenighed om det bliver 6,3 eller 6,43 tommer. Opløsningen vil sandsynligvis være Full HD+ og skærmen kommer formentlig til at gå helt ud til kanterne med blot et lille “notch” i toppen til selfiekameraet.

Se også:  OnePlus 6 kommer d. 16. maj

Når det gælder kameraet skulle det være mærkeligt om ikke Huawei bygger videre på P20’erens fremragende trippelkamera, men der vil sandsynligvis blive føjet yderligere features til. Rygterne går på AI Zoom samt bokeh-effekter og automatisk optimering af video-optagelser.

Batteriet kommer sandsynligvis helt op på 4.200 mAh, i hvert fald i Pro-modellen, og så vil standardkonfigurationen formentlig være 6 GB ram og 128 GB internt lager. Vi regner dog med at der vil være mulighed for at købe mobilen med op 512 GB lager, på linje med konkurrenternes topmodeller.

Den dyreste Huawei-mobil

Mate 20-serien vil formentlig være ret hurtigt på markedet, da der ingen tid at spilde er i forhold til julesalget. Så allerede i starten af oktober er formentlig realistisk. Prismæssigt vil det være den dyreste i Huaweis sortiment, så det skulle ikke undrer om den kommer op omkring 7.000 danske kroner.

Vi ved meget mere i morgen, når Mate 20 lanceres. Følg med her på siden for at læse alt om mobilen.

Del denne