Home » Ekstern harddisk » Seagate giver masser af plads til backup’en
Seagate giver masser af plads til backup’en

Seagate giver masser af plads til backup’en

Share

Seagate er igen på banen med en ekstern harddisk. Denne
gang er det FreeAgent|Desk på 1,5TB vi har kigget på, og som forgængerne er det
et godt produkt, der dog skuffer på et enkelt punkt

Eksterne harddiske behøver ikke være store grimme klodser, der fylder halvdelen af bordet – selvom vi ofte ser det være tilfældet. Seagate har deres FreeAgent-serie af eksterne harddiske, der alle er flot designet og med meget forskellige kapaciteter. Denne gang kiggede vi nærmere på FreeAgent|Desk, der kan rumme ikke mindre end halvanden gigabyte.

Velkendt software

På harddisken ligger den software, der giver harddisken et par ekstra funktioner, udover bare at være et ”dumt” lager. Denne software er velkendt fra Seagates andre eksterne harddiske, og vi har før kigget den efter i sømmene.

Den giver brugeren mulighed for at lave planlagte backup af computeren, eller bare en ”her og nu” backup. Med en kapacitet på halvanden gigabyte er der også rigeligt at gøre godt med, og der er plads til rigtig mange backup-kopier. Det kræver naturligvis, at man så bruger den medfølgende software for at genskabe hele eller dele af backup’en, men det burde heller ikke være noget problem. Den software er let at arbejde med.

Se også:  Seagate Barracuda Fast SSD 1TB [TEST]: Pænt ssd-drev – men ikke så hurtigt

Tilbage er den sidste – og i virkeligheden og den mest spændende – funktion af softwaren, nemlig at oprette en krypteret del på harddisken, hvor man sikkert kan gemme data. Men som vi før har konstateret, så virker den del bare ikke. Vi kan godt nok lave en krypteret mappe men uanset, hvordan pokker vi griber sagerne an, så kan vi bare ikke få lov til at flytte filer over i mappen så de bliver krypteret.

Det skulle ellers virke så simpelt. Vælg at oprette en krypteret mappe, giv den et navn og et kodeord, og træk så bare filer fra din computer til den krypterede mappe. Men så let skulle det bare ikke være, for vi fik absolut ikke lov til at hive filer over i mappen. Hver gang filen kom over den krypterede mappe, så blev markøren til den velkendte cirkel med skråstregen, og vi kunne ikke droppe filerne der.

Lidt tankevirksomhed senere, og vi var kommet frem til, at det muligvis var, fordi vi brugte en Vista-computer, og der er som bekendt noget med rettigheder på filer, så vi tænkte, at det så skyldtes, at vi skulle være administrator. Derfor kørte vi så Seagates program som administrator, men lige meget hjalp det. Vi kunne godt oprette mappen, men vi kunne ikke hive filer over i den. Surt – for vi kunne rigtig godt lide tanken, men vi måtte til sidst give fortabt, og endnu en gang se os besejret af et usselt stykke software.

Se også:  Seagate Barracuda Fast SSD 1TB [TEST]: Pænt ssd-drev – men ikke så hurtigt

God dataoverførsel

Derefter kiggede vi nærmere på selve harddiskens evne til at flytte på data. Vi valgte en backup af hele det ene drev, hvor alle informationer til en recovery lå. Alt i alt 11,3GB data, fordelt på store og små filer.

Harddisken klarede opgaven på 15 minutter, hvilket gav os en overførselshastighed på 0,75GB i minuttet, også kaldet 750MB i minuttet, hvilket svarer til 12,5MB i sekundet. En absolut pæn hastighed, når man tager i betragtning, at data skal flyttes fra den interne til den eksterne harddisk.

FreeAgent|Desk er et tungt produkt, men navnet hentyder også til, at den skal stå på bordet. Den kan stå direkte på bordet eller monteres på en medfølgende fod, hvilket på det kraftigste kan anbefales, da den ellers støjer en del qua kontakten til bordpladen.


FreeAgent Desk 1,5TB
  • Elforbrug
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger

Et godt produkt, der navnlig udmærker sig på kapacitet og pris.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
FreeAgent
Seagate
terabyte

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S