Home » Mus » Masser af mus
Masser af mus

Masser af mus

Share

Er du til spil, skal du bruge en god mus. SteelSeries har masser af mus i deres sortiment, og Alt om DATA har testet tre af de nyeste – ikke alle med lige stor begejstring

Computermusen er i dag en integreret del af din computer. Men det er langt fra alle mus, der er af lige høj kvalitet, og specielt folk, der bruger musen meget, har store krav til dens kvalitet og funktioner. Her tænker vi specielt på gamerfolket, som bruger musen rigtig meget, og som stiller meget stor krav til programmerbarheden af musen, ergonomien og komforten.

Fra SteelSeries har Alt om DATA fået tre spændende mus til gamerfolket, som vi har testet. Det drejer sig om World of Warcraft MMO Gaming Mouse, Xai Laser og Kinzu Optical.

Den første mus er, som navnet antyder, dedikeret til spillere af World of Warcraft, mens de to sidste er mere generiske mus, der skal kunne bruges af alle spillere. Vi kan da også med det samme afsløre, at netop de to sidste mus minder meget om hinanden og er markant bedre end den dedikerede World of Warcraft-mus.

Et meget specielt formål

Se også:  Nu udgives den første miljøvenlige vinylplade, skabt af bioplastik

Det er sin sag at fremstille en mus, der er rettet direkte mod et bestemt spil. Det sætter store krav til musen, og det sætter store krav til dem, der bruger musen. World of Warcraft musen er en meget stor mus, hvor såvel tommelfinger som lillefinger ligger på nogle plader, så din hånd på den måde hviler, mens du bruger musen. Så langt er det godt. At det så kræver en relativ stor hånd at bruge musen, er noget helt andet.

[pt id=’2006486′ size=’large’ link=’file’]

 

Nu kommer problemerne med musen for den har knapper over alt, og alle knapperne kan programmeres via den software, du henter fra SteelSeries. Det giver et problem, for det er næste umuligt ikke at komme til at ramme en knap, når du bruger musen, og når du så endelig skal bruge en bestemt knap, så er den ofte besværlig at ramme, uden at du rammer en masse andre taster.

Den er fremstillet specielt til World of Warcraft, hvilket betyder, at det er muligt at programmere musen direkte i spillet, hvis den facilitet slås til inden i spillet.

Musen er også meget let, og selvom det er en stofledning, der er påmonteret musen, så er den meget stiv i det. Alt i alt er det ikke en behagelig oplevelse at bruge denne mus.

Se også:  SteelSeries klar med kompakt og trådløst gaming-keyboard

De to andre

Xai og Kinzu minder utrolig meget om hinanden i design, men Kinzu er en optisk mus, mens Xai er en lasermus. I daglig brug vil det næppe betyde det helt store, men præcisionen i spil vil være markant højere ved Xai end ved Kinzu. Vi mærkede dog intet til de to teknikker i vores test af de to mus. Den primære forskel, vi kunne mærke på de to mus, var størrelsen.

[pt id=’2006488′ size=’large’ link=’file’]

 

Xai er en meget stor mus, der tilsvarende kræver en relativ stor hånd, mens Kinzu er lille og vil passe fint til en damehånd. Begge mus er også meget behagelige at bruge, de ligger godt i hånden, og designet gør, at de kan bruges lige godt af højre- som venstrehåndede.

En anden forskel ligger i mulighederne for programmering. For Kinzu kan ikke programmeres, mens Xai har mulighed for at programmere op til 10 forskellige museknapper.

[pt id=’2006487′ size=’large’ link=’file’]

 

Begge mus er udstyret med en stofledning, der desværre igen er alt for stiv taget den relativt lille vægt af musene i betragtning.


Kinzu Optical Mouse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger

Endnu en rigtig god mus. Men den er ikke helt så god som Xai. Den taber en del på, at det ikke er muligt at programmere tasterne.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
gamer
musik
SteelSeries
test
World of Warcraft
Wow

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S