Home » Ekstern harddisk » Masser af lagerplads
Masser af lagerplads

Masser af lagerplads

Share

Man kan aldrig rigtig få lagerplads nok, og Seagate er
eksperter i harddiske. Alt om DATA har kigget nærmere på to af deres nye
eksterne harddiske

De fleste af os har billeder og musik i tonsvis liggende på vores computer. At tage backup er ikke noget ret mange spekulerer over, eller bare det med at frigøre lidt plads på den hårdt belastede harddisk.

Men det behøver ikke være svært. Der findes eksterne drev i massevis, og vi har kigget nærmere på FreeAgent|Go og FreeAgent|Xtreme fra Seagate. En ekstern harddisk på henholdsvis 500GB og 1TB og med forskellige formål for øje.

Skrivebordsversionen af Seagates eksterne drev er ikke alene større og tungere fysisk. Det vejer også markant mere. Som tilfældet var med Go-versionen, er drevet flot designet og er udstyret med et display af led på forsiden. Den har også stilheden til fælles med den mobile version, og nu vi tænker os om, så bliver den absolut heller ikke varm.

Den version, vi testede, var på 1TB, men derudover var der ikke nogen forskel. Den software, der blev installeret, var nøjagtig ens med den fra før, og desværre med samme kedelige problem omkring kryptering. Vi fik det aldrig til at virke. Om det skyldes, at vi kører Windows Vista ved vi ikke, men det lykkedes ikke for os at flytte filer over i den krypterede mappe. Surt og irriterende.

Se også:  Seagate Barracuda Fast SSD 1TB [TEST]: Pænt ssd-drev – men ikke så hurtigt

Ellers så lever drevet til fulde op til vores forventninger til et Seagate-drev. Hurtigt og stabilt, og som allerede sagt – fuldkommen lydløst. Dette drev ville vi godt have stående på vores skrivebord.

Vi testede den mobile version af FreeAgent med en kapacitet på 500GB. Drevet er i sandhed et mobilt lille vidunder. Det fylder så lidt og vejer så lidt, at det uden problemer kan være i brystlommen på skjorten.

Under drift larmer det mindre end glødepærer i din lampe, og det ville være en overdrivelse at sige, at drevet blev varmt. Faktisk kunne vi reelt ikke mærke en temperaturstigning under brug af drevet. På harddisken ligger der et installationsprogram til den software, der håndterer harddisken. Umiddelbart kan den sagtens bruges uden den software, men når den software installeres, får du pludselig adgang til en del nye funktioner.

Se også:  Crucial X8 2TB [TEST]: Det gode kompromis

Dels har du mulighed for at teste, hvor godt din harddisk har det, du kan indstille, hvornår drevet skal gå i strømsparetilstands, tjekke efter nye softwareopdateringer og justere lysstyrken på de led, der er på FreeAgent|Go.

Der er også en facilitet, der kan sørge for, at der automatisk bliver taget backup af din computers harddisk, du kan lave automatisk synkronisering mellem flere computere, og så påstår softwaren, at du kan lave krypterede mapper, som du kan gemme filer i sikkert. Problemet er, at denne facilitet fik vi aldrig til at virke. Nok kunne vi oprette den krypterede folder, men vi kunne ikke flytte filer over til den. Mystisk og irriterende, for tanken er rigtig god. Bortset fra den lille detalje, og den ret høje pris, har vi intet at udsætte på dette lille smarte drev.


FreeAgent|Xtreme
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Et skønt drev med masser af kapacitet og en god
hastighed. Desværre virker krypteringssoftwaren heller ikke her

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
ekstern harddisk
FreeAgent
kryptering
Seagate
USB

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S