Masser af underholdning til hjemmet

Masser af underholdning til hjemmet

Share

Philips har mange produkter, der øger underholdningsværdien i hjemmet, og Alt om DATA har kigget på to af dem. Det ene giver et trådløst hd-tv-link, det andet giver dig lyd og billeder i særklasse

Det er altid rart med god lyd og ditto billeder i hjemmet. Derfor tog Alt om DATA også glædeligt imod tilbuddet om at teste to meget spændende produkter fra Philips, nemlig Philips Trådløs HDTV Link SWW1800/12 og Philips Immersive Sound HD Home Theatre HTS9540 Blu-ray 3D playback with 360Sound (eller HTS9540).

Det første produkt, vi satte op, var det trådløse hd-tv-link, SWW1800, hvilket gik utrolig let. Sættet består af en sender og en modtager. Sidstnævnte tilsluttes dit tv via et hdmi-kabel, og den første tilsluttes, også via hdmi, den enhed, der skal sende underholdning til skærmen. Det kan for eksempel være en computer med en hdmi-udgang, eller det kan være den blu-ray-afspiller, du har stående i stuen, som du nu gerne vil se en god film i soveværelset på.

Se også:  Optoma HD27 [TEST]: Store oplevelser til rimelig pris
[pt id='2013015' size='large' link='file' html_attrs='title="Philips SWW1800/12"']

Uanset hvad så er opsætning og installation let – det hele er klar til brug i løbet af ganske få minutter. Det eneste lille minus er, at hvor du skal bruge to hdmi-kabler for at installere produktet, så følger der kun et enkelt med. Så hvis du ikke har et ekstra liggende hjemme, så husk lige at købe et med, hvis du vælger at investere i dette produkt.

Når du efterfølgende tænder for dit tv og for enheden, så bliver linket automatisk etableret på ganske kort tid. Det var det – du har nu trådløst tv. Vi var naturligvis interesserede i kvaliteten og ikke mindst, hvor langt du kan fjerne sender og modtager fra hinanden. Til sidstnævnte selv skriver Philips, at de kan være op til 20 meter fra hinanden, og tilføjer, at kvaliteten og afstanden afhænger af omgivelserne.

Se også:  Slut mobil og bærbar direkte til skærmen med USB

I vores testhus kom vi op på små 10 meter, før signalet blev så dårligt, at det ikke længere var værd at se på. Men det var heller ikke dårligt, og indtil da var signalet af høj kvalitet, og selvom det var hd-tv, vi streamede, så var der ingen lag eller jitter, og indtil de famøse 10 meter så var kvaliteten også høj.

Det andet produkt, vi satte op, var HTS9540, hvilket var noget af en opgave. Ikke så meget på grund af kompleksiteten, men på grund af antallet af enheder, og ikke mindst den samlede vægt af kassen.

Philips HTS9540

Ud af kassen løftede vi en 3D-blu-ray-afspiller, fem satellithøjttalere, en centerhøjttaler og en kæmpe subwoofer. Derudover var der et væld af kabler, en fjernbetjening, en iPod-dock og en kalibreringsenhed.

Det tager tid at sætte systemet op, men det er ikke svært. Alle ledninger er farvekodede, så det går let nok. Men – hvis det er et system du skal have i din stue, så skal du virkelig i gang med at få skjult ledninger, for der er godt nok mange.

Når systemet er sat op, og her bør du virkelig følge de anvisninger, der er i guiden, og forbundet til dit tv skal du lige følge anvisningen i at få kalibreret din lyd. Det gør du ved at tilkoble kalibreringsenheden til systemet og placere den, hvor du vil sidde og se tv. Herefter kører du kalibreringsprogrammet, og efter et stykke tid er du klar til at bruge dit nye system.

Hvis du før har prøvet disse 360-systemer, så ved du, hvad du skal til at indlade dig på, og hvis ikke, så kan du godt glæde dig. Jo nyere filmene er og dermed også med bedre lydside, jo bedre virker 360-systemet.

Men selv gamle film virker overbevisende godt på dette system. Du føler virkelig, at du er midt i det hele, for lyden omgiver dig, som du ellers kun oplever i de bedre biografer. En meget spændende oplevelse.

Philips SWW1800/12
  • Funktionalitet
  • Pris

Alt om DATA siger

Der er ingen tvivl om, at det er et kvalitetsprodukt, vi har fat i her. Det gør, hvad det lover, og det gør det godt. Men prisen er godt nok høj, efter vores mening lidt for høj.

3.5
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne