Home » Kunstig intelligens » Maskinlærings-revolutionen bryder ud
Maskinlærings-revolutionen bryder ud

Maskinlærings-revolutionen bryder ud

Share

Jo større et inputs vægt er, desto mere påvirker dette input neuronens output. Det interessante er netværkets evne til at “lære”. Lad os bruge billedgenkendelse som eksempel. Hvis netværket af neuroner korrekt klassificerer et billedinput, bliver de vægte, der bliver brugt til at opnå den korrekte identifikation, øget – og vice versa.

Derfor forbedrer de gradvis netværkets evne til korrekt at identificere billeder. Problemet i de neurale netværks unge dage var den computerkraft, som var til rådighed. Det store praktiske gennembrud kom med muligheden for markant at øge “dybden” af et lag, som kunne trænes, i netværket.

Her kommer begreberne dyb læring og backpropagation ind i billedet. Meget kort fortalt: Ved brugen af flere lag af inputs og outputs – jo “dybere” desto bedre; hver fodring eller backpropagation ind i lagene nedenunder – og forbedring af deres nøjagtighed – udvider markant udvalget af netværk, som kan trænes.

Se også:  Maskinoversættelse på vej til Zoom – ikke kun på engelsk

Et tidligt eksempel på denne tilgang kom i 1998, da den blev brugt af forskere hos AT&T til at genkende håndskrevne tal og dermed automatisere betalingen med checks. Forskerne konkluderede, at tilgangen med automatisk læring gav langt bedre resultater end “håndudviklet heuristik”.

Adgangen til computerkraft er eksploderet, og samtidig er brugen af dyb læring blevet udvidet. I 2013 brugte Google den i sin online-billedsøgning, og den er sidenhen blevet taget i brug i alt fra smartphones til smarte biler. Men den største succes er måske den nemhed, hvormed man kan bruge den.

I løbet af de seneste årtier er byggeblokkene i neurale netværk blevet finjusteret, hvilket gør træningen relativt ligetil, forudsat at man har data af tilstrækkelig god kvalitet. Heraf må vi slutte, at fremtiden for AI drejer sig lige så meget om adgang til data som – eller måske endda mere end – forbedrede algoritmer. [/su_box]

Se også:  Corona skubber til kunstig intelligens – men der er en slem forhindring

1 2 3 4 5 6 7Forrige

TAGS
AI
Kunstig intelligens
Maskinlæring

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S