Home » AOD Pro » Markedet for grafikkort genopstår i løbet af i år
Markedet for grafikkort genopstår i løbet af i år

Markedet for grafikkort genopstår i løbet af i år

Share

Det har længe været umuligt at få fat i gode grafikkort til en rimelig pris. Markedet har nærmest været lukket. Men i andet halvår ser det endelig lysere ud

Markedet for grafikkort har nærmest været ikke-eksisterende det seneste års tid. Chip-krisen i kølvandet på coronapandemien og væksten i kryptovaluta-minedrift har tømt forsyningskæderne for dedikerede grafikkort, som er til at betale.

Det har været den perfekte storm, og manglen på grafikkort har ramt hele gamingbranchen, foruden virksomheder og enkeltepersoner, som har ønsket at opgradere deres maskinpark.

God fornemmelse for forsyningerne

Men nu lysner det. Colette Kress, som er finansdirektør hos den markedsdominerende leverandør Nvidia, forventer ifølge Heise.de en forbedring af tilgængeligheden i andet halvår.

Se også:  Håb om lavere priser: Chip-salget går voldsomt ned i fart

“Vi arbejder med vores partnere i forsyningskæden på at forbedre tilgængeligheden. Når vi ser på andet halvår af kalenderåret 2022, har vi en bedre fornemmelse med hensyn til vores forsyningssituation,” sagde finansdirektøren for leden på en konference for analytikere.

Det understøttes af, at markedsanalytikere som Gartner og TrendForce forventer, at chipkrisen tager af efter sommeren 2022. Det skyldes blandt andet, at chipmanglen har stået på i nu to år – siden andet halvår 2020 – og at netop dette tidsspand ifølge Heise.de er, hvad fabrikkerne realistisk kræver for at kunne skrue produktionen væsentligt i vejret.

Fabrikkerne investerer

Således har TSMC, der er verdens største producent af chips forøget sine investeringer i nye produktionsfaciliteter væsentligt. I 2020 var de på 18,4 milliarder US-dollar, i 2021 var de på 30 milliarder dollar, og her i 2022 bliver de forventeligt på 40-44 milliarder dollar.

Se også:  Asus RTX 3090 Ti TUF Gaming [TEST]: Det vildeste grafikkort – men måske for sent ude

Også andre producenter som Globalfoundries og UMC udbygger ifølge Heise.de deres fabrikker nu.

Der er altså udsigt til, at virksomheder og forbrugere snart igen kan få fat i præcis de grafikkort, de har behov for, og at priserne falder.


TAGS
chip
chipkrise
chips
gpu
Grafikkort

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S