Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mange funktioner i mediaafspilleren

Det er blevet helt almindeligt at have digitaliserede medier i stedet for fysiske. Men skal de deles med andre, kræver det specielt udstyr. Iomega er klar med deres bud på en Digital Media Adapter.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

MA’en fra Iomega har fået navnet ScreenPlay Director HD Media Player, og er en lille sort boks med et par knapper på den ene side og en lille fjernbetjening til. I modsætning til en del andre DMA’er, så er den udstyret med en harddisk på 1TB, så det ikke er nødvendigt at have koblet en NAS til netværket, som du kan lagre fælles filer på. Samtidig kommer den med løftet om at kunne afspille stort set alle typer me-diefiler, og det hele er naturligvis i hd. Så langt så godt, løfterne er store, lige som vi kan lide det, for så er der noget at leve op til og noget at undersøge grundigt.

Nem installation

Iomegas DMA fik en rigtig god start i vores test. Den var utrolig let at sætte op, den blev forbundet til vores tv via det medfølgende hdmi-kabel, den blev sluttet til vores netværk via et netværkskabel, og endelig blev den tilsluttet strømstikket og tændt.

På vores tv kunne vi nu se, at den brugte lidt på at boote men ikke så fælt længe. Ret hurtigt var den klar til brug, og vi kunne nu kigge på vores netværk efter mediefiler. Med det samme fandt den alle de computere, der var tilsluttet netværket. Men vores mediefiler lå på husets NAS, og den præsenterede sig også pænt og nydeligt på listen over mediekilder.

Spændende blev det nu, hvor vi gik i gang med at afspille vores film og musik. Det var hurtigt tydeligt, at der absolut ikke var proble-mer med at afspille vores musik, så vi gik i gang med det, der virkelig krævede vores tv, nemlig vores film. Vi havde tre forskellige slags liggende på vores NAS; avi-, mp4- og iso-filer. De to første typer blev afspillet uden problemer, og kvaliteten var god. Men helt så godt gik det ikke, da vi kom til vores iso-filer.

Der var ingen umiddelbare problemer i at afspille filerne. Men efter få sekunder stod det klart, at det ikke var en opgave som Screen-Play Director magtede. Filmene begyndte at hakke, og efter et stykke tid passede tale ikke med mundbevægelser.

Mange spændende funktioner

For nu at sikre os, at det ikke var netværket, der ikke kunne levere data hurtigt nok, prøvede vi om vi kunne afspille iso-filerne direkte på en af vores computere, hvilket lykkedes uden problemer. Så netværket var godt nok. Vi prøvede også at kopiere iso-filerne over på den indbyg-gede harddisk og afspille dem derfra. Men resultatet var det samme. Vi måtte konstatere, at det var ScreenPlay Director der ikke kunne bearbejde filen hurtigt nok.

Der var dog stadig et par spændende funktioner i denne lille DMA, som vi måtte teste. En af dem var at se film direkte fra YouTube, hvilket fungerede utrolig godt. Lynhurtigt kunne vi se vores favoritter fra YouTube på vores 50" skærm, og selvom kvaliteten langt fra var så god som en film fra dvd’en, så var det stadig godt. Det var en fornøjelse at dele film på den måde.

Menuerne på DMA’en var lette at finde rundt i, og den reagerede pænt hurtigt, når vi bladrede rundt i opsætning og mapper.

Det var muligt og ret let at opsætte mapper og deling af samme på den indbyggede harddisk. Det er en smart feature med den indbyggede harddisk, hvis man ikke allerede har en NAS på netværket.

Det sidste, vi skal sige om Screen-Play Director, er, at den er rimelig diskret, hvilket gør, at den sagtens kan stå i stuen og derved blive en del af det setup, der sikkert allerede står sammen med tv’et. Det er en rigtig god DMA, og hvor er det dog ærgerligt, at den ikke kan håndtere at afspille iso-filer