Home » Sikkerhed » Mailkonti misbruges ofte over en længere periode
Mailkonti misbruges ofte over en længere periode

Mailkonti misbruges ofte over en længere periode

Share

En ny rapport fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks og forskere fra University of California, Berkeley viser blandt andet at hver tredje hackede mailkonto misbruges i over en uge

Barracuda Networks, der er førende inden for cloud-baserede sikkerhedsløsninger, har netop udgivet en rapport med den nyeste forskning inden for cyberkriminelles metoder og adfærd. Det sker i samarbejde med forskere fra University of California, Berkeley.

Rapporten “Spear Phishing: Top Threats and Trends Vol. 4 – Insights into attacker activity in compromised email accounts” viser, at der kan være mange penge i at få adgang til virksomheders mailkonti. Den giver samtidig et indblik i, hvordan virksomheder kan håndtere det komplekse trusselsbillede og beskytte sig selv og sine medarbejdere.

Forskerne har konkret undersøgt 159 mailkonti på tværs af 111 organisationer med fokus på, hvordan cyberkriminelle får adgang til konti, hvor længe de har adgang, samt hvordan de stjæler værdifuld information undervejs.

Se også:  IT-kriminelle bruger COVID-19-vacciner til at snyde penge fra dig

“Cyberkriminelle bliver mere og mere snedige og finder hele tiden på nye måder at skjule sig på, mens de kontrollerer virksomheders mailkonti. På den måde kan de maksimere det økonomiske potentiale, hvad enten der er tale om salg af logins, afpresning eller noget helt tredje. Jo mere vi ved om de cyberkriminelles adfærd, jo bedre kan vi hjælpe virksomheder med at beskytte sig og modstå evt. angreb,” siger Peter Gustafsson, ansvarlig for Barracuda Networks i Norden.

Hvert tredje mailangreb varer over en uge – og 4 pct. over en måned

Ifølge rapporten er 33 pct. af de undersøgte mailkonti blevet misbrugt af hackere over en periode på mellem en uge og en måned, mens 4 pct. er blevet misbrugt i mere end en måned.

“Rapporten viser, at hackerne har adgang til mere end hver tredje kompromitterede mailkonto i over en uge. Det betyder ikke nødvendigvis, at hackere misbruger kontoen til at sende phishing-beskeder til andre, men at de fx har tid til at indsamle oplysninger og data, der kan udnyttes til afpresning,” siger Peter Gustafsson fra Barracuda Networks.

Se også:  Cybersikkerhed er godt – men cyber resilience er bedre

Rapporten viser desuden, at kun 7 pct. af de udsatte mailkonti faktisk benyttes til at sende phishing-beskeder, og at 31 pct. af de cyberkriminelle, der har skaffet sig adgang til en mailkonto, får hjælp af andre kriminelle til at stjæle værdifuld information.

Fire områder, hvor virksomheder skal beskytte sig

I rapporten fremhæver Barracuda Networks fire områder, som virksomheder skal benytte til at beskytte sig mod hackerangreb. Det er afgørende, at der ikke kun er tale om en teknisk løsning, men at virksomheder også uddanner og træner sine medarbejderne.

1. Automatisering og AI-baseret detektion af kompromitterede konti
2. Monitorering og undersøgelser
3. Uddannelse og træning af medarbejdere
4. Password-håndtering


TAGS
Cyberkriminalitet
hacking
phisphing

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S