Home » Gaming & Konsoller » Mærkevarer har en pris
Mærkevarer har en pris

Mærkevarer har en pris

Share

Jeg synes det er o.k., at produkter bliver lidt dyrere, når de kan noget
specielt, men nogle gange er det altså bare
optrækkeri …

Jeg har aldrig været i tvivl om, at ting bliver dyrere, når de har et kendt navn. Vi ser det, når vi kigger på tøj, tasker, parfumer og lignende. Så snart tingene har et kendt navn, ja, så stiger prisen til imponerende højder, og meget ofte kan du købe lige så gode produkter til langt billigere priser, hvis du er ligeglad med mærket.

Men det er ikke kun tøj og duftevandsbranchen, der har mærkepriser på varerne. Vend øjnene mod vores it- og gadgetverden, og du vil opleve nøjagtig det samme. Kig engang efter i dit eget hjem, og se efter ting som din radio, tv, computer og mobiltelefon.

Selv har jeg en pæn blanding af mærkevarer og ikke-mærkevarer, når det kommer til gadgets og it. Min stationære computer er selvbygget og består primært af ting, der i vores branche ville blive betragtet som mærkevarer: cpu fra Intel, ram fra Kingston og harddiske fra Western Digital.

Men jeg har også en dma fra en næsten ukendt producent og en printer fra en mainstreamproducent.

Der hvor det bliver rigtig interessant, er min, ja, mærkevarede tablet og mobil – min iPad og min iPhone. De er nu ikke specielt meget dyrere end andre tablets i samme størrelse, men det skal jeg ellers lige love for, at tilbehøret er.

De dyre kabler

Her for nylig var jeg ude for at købe ny bil til mig selv – altid en spændende oplevelse – og en af de ting, jeg hurtigt spottede, var, at den havde tilslutning til mp3-afspillere via almindeligt jackstik. Det kunne jeg godt leve med – men da jeg så, at det var muligt at få et kabel til min iPhone, blev jeg lidt nysgerrig. At få sådan et i min bil og sluttet til radioen, ville betyde, at jeg kunne oplade min iPhone, afspille fra den og oven i købet styre den fra min radio.

Se også:  QUIZ: Hvad ved du om tech-opkøb?

Men – så var det lige det med prisen. 2.500 kroner for sådan et kabel, inklusive montering. Jeg var ved at falde ned af stolen! Hvordan kunne sådan en lille ting koste så meget?

Jeg fik godt nok en forklaring fra bilsælgeren om, at de skulle fjerne en del af panelet for at montere kablet i radioen, men alligevel – 2.500 kroner? Det er næsten det samme, som en radio koster i sig selv.

Men det er langtfra kun kabler til din bil, der koster det hvide ud af øjnene, bare fordi det er tilbehør til et Apple-produkt. Hvis du kigger på bluetooth-tastaturer, radioer, der understøtter iPods, etuier eller tasker (også kaldet for sleeves), holdere eller opladere til iPad/iPhone, så koster de alle en mindre formue og hvorfor?

Det kan ikke være, fordi det er dyrere at fremstille end produkter til mindre kendte mærker, vel? Et trådløst tastatur til en laptop eller til din stationære koster sjældent over 500 kroner, og ikke desto mindre koster det hurtigt omkring 1.000 kroner, hvis du skal have et til din iPad.

Se også:  Apple idømt kæmpe bøde for at gøre gamle iPhones langsommere

Men det er ikke kun tilbehøret, der bliver dyrt, bare fordi det er fremstillet til en iPad.

Også udstyr, der normalt har andre funktioner, får lige et prismæssigt hop op, hvis der kan skrives, at udstyret er certificeret til iPhone eller iPad.

Og det er imponerende, hvad der for tiden er af tilbehør til iPad og iPhone. Jeg har således lige fået en pc-monitor til test, og ja, den er certificeret til iPhone, hvilket betyder, at der er en dock i basen, som gør, at du kan afspille musik og video fra din iPhone på skærmen. Unødvendigt? Det er diskutabelt. Nogle kan vel godt bruge denne funktion – men det virker stadig som en underlig ting til en monitor.

Og så er der de fabrikanter, der bare driller os. Jeg har for eksempel lige kigget nærmere på en miniprojektor, der ifølge kassen understøtter iPad og iPhone. Det gør den muligvis nok – men kun hvis du køber et specielt kabel, som – naturligvis – koster en mindre formue.

Jeg synes det er o.k., at produkter bliver lidt dyrere, når de kan noget specielt, og jeg har også forståelse for, at tilbehør, som for eksempel kabler, koster lidt ekstra – men nogle gange er det altså bare optrækkeri.

Hvad synes du, kære læser? Hvordan oplever du prisen på tilbehør til mærkeudstyr? Skriv din kommentar herunder.

[pt id=’2007233′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Lars Bennetzen chefredaktør”‘]

Lars Bennetzen, chefredaktør


TAGS
Apple

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S