Home » Bærbar computer » MacBook Pro vs Windows-rivalerne [TEST]: De tunge drenge går i ringen
MacBook Pro vs Windows-rivalerne [TEST]: De tunge drenge går i ringen

MacBook Pro vs Windows-rivalerne [TEST]: De tunge drenge går i ringen

Share

Vil du for alt i verden ikke gå ned på power eller features, og har du en bankkonto, der tigger om at blive tømt, så skal du overveje en af disse komprisløse maskiner, der kan klare hvad som helst på farten

Vi er vant til at tænke den bærbare computer som et kompromis. Du giver afkald på kræfter, fleksibilitet og features for at få en kompakt maskine, du kan tage med på farten.

Men sådan behøver det ikke at være. Har man penge, kan man få det hele. Det viser disse tre bærbare, der ikke savner power eller funktioner.

Overvægt i arbejdstasken?

Du får selvfølgelig ikke helt samme skærmareal, som når du sidder ved den store stationær på kontoret, men vi er ikke desto mindre oppe i den velvoksne klasse her – med skærme på mellem 15,6 og 17,3 tommer.

Det gør computerne sværere at slæbe rundt på end en lille Ultrabook, men det er nu ikke værre, end at MacBook og Thinkpad kunne klemmes ned i vores forholdsvis diskrete skuldertaske. HP-maskinen blev lidt for bred med sin store skærm. Med en kampvægt på 3,2 kilo er den da også lidt af en klods. De andre to holder sig på 2-2,5 kilo.

Se også:  Lenovo Thinkbook Plus [TEST]: Livsstilslækker arbejdslaptop med et lille plus

Oven i denne vægt skal man til dem allesammen lægge en ordentlig basse af en strømforsyning. Der skal noget til at levere strøm til maskiner i denne klasse, og det giver sig udslag i overdi-mensionerede adaptere. Men batteritiden er generelt fin, rigeligt til en dags arbejde, når ikke man presser maskinerne ud i alt for intense opgaver.

Fuld kontrol

De lidt større formater giver plads til bedre betjening. Der er fuldt tastatur hos dem alle. Og her snakker vi tastaturer af absolut fineste kvalitet. Vi ville uden problemer kunne arbejde en hel dag på alle tre maskiner.

Apple har skrottet det kontroversielle butterfly-tastatur. MacBook kommer nu med et mere klassisk, men helt igennem behageligt og responsivt tastatur, som det må være de færreste, der kan have noget imod. Vores favorit er dog Lenovos, der føles som skabt til vores fingre.

Se også:  Verdens første 16”-gaminglaptop med QHD-opløsning

Det er også på Thinkpad, man får flest kontrolmuligheder. Der er ikke bare en god touchpad med fysiske knapper både over og under, men også den ikoniske røde trackpoint midt mellem tasterne. Vi har ærligt talt ikke hørt om nogen, der bruger den, men den forstyrrer ikke, og det er da rart at have den, skulle touchpad’en svigte en dag.

HP er mere konventionel i sin betjening, men også her er der fysiske knapper ved touchpad’en. Apple går sine helt egne veje. Du får en gigantisk, trykfølsom touchpad med en beundringsværdig præcision og respons, der gør det til en leg at betjene maskinen. Dertil kommer den unikke touchbar over tastaturet.

TAGS
Apple
Bærbar
HP Z book
Lenovo Thinkpad
MacBook Pro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S