Home » Bærbar computer » MacBook Pro 13″ [Test]: MacBook Pro med magisk Touch Bar
MacBook Pro 13″ [Test]: MacBook Pro med magisk Touch Bar

MacBook Pro 13″ [Test]: MacBook Pro med magisk Touch Bar

Share

Apple har redesignet sin stærkeste bærbar og forsynet den med en helt ny Touch Bar, der giver mulighed for at styre maskinen på nemmere og mere intuitiv vis. 

Man kan undre sig over, hvorfor Apple – der trods alt er fadder til både smartphones og tablets – ikke forlængst har fået touchskærm på deres bærbare. Især når stort set enhver Windows-bærbar efterhånden har det.

Med MacBook Pro får vi svaret.mTouchskærm er ikke fremtiden for den bærbare computer i Apples verden. I stedet får vi en Touch Bar.

Fleksibel funktionsbjælke

Touch Bar ligger der, hvor funk-tionstasterne hidtil gjorde – altså helt øverst på tastaturet. På sin vis fungerer den da også som udvidet og ekstrem fleksibel samling funktionstaster. Den aflange touchskærm i Retina-kvalitet giver genvej til alt mellem himmel og jord.
Åbn dine bogmærker i browseren, opret et dokument i Word eller få hurtig adgang til emojis i beskeder. Eller blad gennem fotos, et video eller musik-forløb, juster et filter, en effekt eller en synthesizerlyd, blot ved at trække fingeren over baren.

Se også:  Nu kan du reparere din egen iPhone - Apple giver adgang til reservedele

Funktionerne skifter afhængig af programmet. De fleste af Apples programmer understøtter Touch Bar og mange af de store tredjepartsprogrammer til produktivitet og kreativitet (inkl. Office, Adobe CC osv.) gør det også, og du kan selv tilpasse hvilke funktioner, der skal være tilgængelige. Trykker du på fn-knappen, får du de helt almindelige F-knapper frem.

Et lag dybere

Ideen er interessant og i mange tilfælde nyttig. For heldigvis har Apple ikke bare tilført en ekstra genvej til de elementer, du allige-vel har fremme på skærmen. Typisk kommer du et lag dybere med Touch Bar og får adgang til funktioner, du ellers skulle bruge tid på at grave efter. I visse tilfælde kan man dog alligevel ikke lade være med at tænke ”det her kunne jeg have gjort nemmere med en touchskærm med en
tastaurgenvej”.

Se også:  Telia: Apple sniger sig uden om Samsung i julens salgsræs

Fordelen ved Touch Bar er imidlertid, at du har al kontrol samlet omkring tastaturet. Og med en markant større touchpad med Force Touch samt et nyt tastatur med ekstra faste taster, så har man et virkelig gennemført kontrolpanel foran sig.
Der er endda også kommet Touch ID i powerknappen, som sidder i forlængelse af Touch Bar, så du nemt kan logge ind med dit fingeraftryk.

Slank og velbygget

Selvom en MacBook nu engang ligner en MacBook, så er den nye Pro-model faktisk redesignet stort set helt fra bunden. Den er blevet enormt tynd – endda tyndere end MacBook Air – og betydeligt lettere, omend den stadig vejer godt til. Uanset hvad man synes om Mac, kan man ikke komme uden om, at det er en ultrolig velbygget bærbar. Skærmen er forbedret en anelse med blandt andet højere lysstyrke og understøttelse af Wide Colour Gamut, og lyden har samtidig fået et nøk op med højttaler i hver side af tastaturet, så du får fin stereolyd.

MacBook Pro
  • Features
  • Ydelse
  • Skærm
  • Design
  • Batteritid
  • Pris
4

Sammenfatning

Touch Bar’en har stort potentiale. Du har langt hurtigere og mere intuitiv adgang til funktioner, som du ellers skulle grave langt efter. Når du dertil lægger en række stærke forbedringer over hele linjen og ikke mindst et utrolig slankt og lækkert design, så er det svært at modstå den nye MacBook Pro.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Apple
Laptop
MacBook Pro
Touch Bar

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S