Home » Bærbar computer » MacBook Air til masserne
MacBook Air til masserne

MacBook Air til masserne

Share

Apples ultratynde lækkerbisken af en bærbar er blevet billigere og hurtigere i den nyeste version. Er der nogen grund til ikke at købe den?

På designfronten har MacBook Air længe været en frontløber. Den superslanke laptop har sat standarden for det, vi nu kender som Ultrabooks og har været med til at skubbe grænserne for, hvor meget power man kan klemme ned i en ultralet bærbar.

Prisen har dog hidtil ligget et væsentligt stykke over smertegrænse for den almindelige bruger. Nu har Apple imidlertid sendt den ned på et niveau, hvor de fleste kan være med. Så kan der vel ikke være noget at klage over – eller hvad?

Klarer det meste

På ydelsefronten er det svært at være utilfreds. Som de seneste generationer af computeren er denne også udstyret med de nyeste Core i-processorer – i den testede maskine en Core i5 på 1,4 GHz.

Selvom du selvfølgelig ikke skal forvente overrumplende resultater ved gaming og andre krævende opgaver, er der rigeligt med kræfter til almindelige arbejdsopgaver samt internet og underholdning.

[pt id=’2031350′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Designet er ikke ændret men ydelse og batterilevetiden er forbedret på den nye MacBook Air.”‘]

Designet er ikke ændret, men ydelse og batterilevetiden er forbedret på den nye MacBook Air.

Batterilevetiden er forbedret betydeligt, ikke kun på grund af de nye processorer, men også takket være styresystemet Mac OS X Maverick, som har ny teknologi til strømbesparelse. MacBook Air klarer sig således snildt igennem et par intensive arbejdsdage eller en lang togtur med videokiggeri, internetsurferi og musik, inden den skal i opladeren.

Se også:  Apple udskyder iPhone-lancering på ubestemt tid

Alsidig lille maskine

Maverick byder også på iLife og iWork, som nu fås gratis med alle nye Mac-computere. Softwarepakkerne, der rummer alt fra billed- og videoredigering til tekstbehandling, regneark og præsentationsprogrammer, gør MacBook Air til en alsidig lille størrelse.

Kan man leve med den relativt lille skærmstørrelse, kan maskinen således udgøre en god allround bærbar, der fint vil kunne dække behovene hos den almindelige computerbruger.

Hvor blev Retina af?

Er der så overhovedet nogen grund til, at du ikke skal løbe ud af døren og købe en MacBook Air med det samme?

Gid vi kunne sige nej, men desværre er der en stor kamel, du må sluge, når du smider pengene på den slanke computer. Som vel nok det eneste produkt i Apples sortiment efterhånden fås MacBook Pro nemlig ikke med Retina-skærm. Som sådan ikke en kæmpe katastrofe, for mindre ville også kunne gøre det. Apple sætter dog niveauet lige lavt nok med en 1366 x 768 pixel LED-skærm, der ikke har set skyggen af et ips-panel, hvilket betyder, at farverne flyder ud, og billedet udviskes, blot du vipper skærmen en smule skævt. Ærgerligt, for det skæmmer oplevelsen mere, end man lige skulle tro.

Se også:  Apple bygger kæmpe-vindmøller i Danmark

MacBook for begynderen

Havde Apple opgraderet til Retina-skærm, ville de formentlig ikke kunne have sænket priserne, men vi havde nu alligevel hellere set, at de havde gjort det og på den måde var gået hele vejen med den lille maskine. Så havde vi nemlig stået med noget nær den perfekte bærbare allround-computer, med lige netop den rigtige balance mellem design, mobilitet, ydelse og features.

Nu er det snarere blevet en mellemvare, som kan komme til at kæmpe en hård kamp mod stærke Windows-bærbare i samme prisleje, der lokker med knivskarpe full HD-skærme, ips-paneler og touch-betjening.

For den, der sværger til Mac eller vil forsøge sig med en Apple-computer for første gang, udgør den nye MacBook Pro dog en økonomisk overkommelig – og heldigvis langt henad vejen ganske veludført – adgang til de lækre computere.


Apple MacBook Air
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Det er en skam, at Apple ikke har opgraderet skærmen til Retina, for det havde gjort MacBook Air til noget nær den ideelle bærbar. Dog er det glædeligt, at prisen er faldet, for du får virkelig meget lækker bærbar for pengene.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Apple
Bærbar computer
macbook air

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S