Home » Bærbar computer » MAC vs. PC: Rivaler for evigt
MAC vs. PC: Rivaler for evigt

MAC vs. PC: Rivaler for evigt

Share

Økonomi

Mac-computere bliver ofte kritiseret for deres høje priser. Når man ved, at en ny Mac Pro kan koste 50.000 kroner, er det ikke svært at se hvorfor. For de penge får man en maskine med en antik Intel Xeon-chip fra 2019.

Men det er et arbejdssta-tionsklasse-system, der snart bliver udskiftet. Sammenlignet med dyre arbejdsstationer fra de største pc-mærker har nogle Mac Pro-konfigurationer kunnet konkurrere, og det kan de måske igen, når de går over til Apple-silicium senere på året.

Apples MacBook-systemer kan være et fornuftigt valg, afhængigt af, hvordan man konfigurerer dem. Men det er konfigurationen, der er problemet. Mac-maskiner giver kun få valgmuligheder, og Apple tager sig godt betalt for dem, der findes.

To i en-tablet-enheder som Dell XPS 13 findes kun som pc’er, fordi Apples Mac’er ikke har touchskærm.

Vil du gå fra en MacBook Air med 256 GB lagerplads til en med 512 GB? Det kos-ter 2500 kroner. Og ram? Tilføj yderligere 2500 kroner på en MacBook Air for springet fra 8 GB til 16 GB, og det, der lignede et hæderligt køb til de basale 7500 kroner for en MacBook Air, løber op i 12.500 kroner.

Se også:  PC vs Konsol: Hvilken platform er den bedste?

Til sammenligning koster en opgradering fra 8 GB til 16 GB på en Dell XPS 13-laptop 600 kroner. Ekstra 8 GB til en laptop, som brugeren selv kan opgradere, står i under 300 kroner.

Med pc’en kan man nøjes med at bruge penge på de ting, man for alvor ønsker. Brugeren bestemmer, hvad der skal være i pc’en, og i mange tilfælde kan man betale markedsprisen for en given komponent i stedet for at blive flået af producenten for en opgradering.

Pc-markedets konkurrenceevne og gennemskuelighed betyder, at priserne på fabriksopgradering ofte svarer til de enkelte komponenter.

Vinder PC

Nogle Mac’er kan være gode køb, men det er Windows-pc’en, som giver mest for pengene.

Se også:  Stort sommertema – sport, ferie og festival: Her er redaktørens udvalgte produkter

TAGS
bedste produkter
Mac
pc'er
rival

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S