Home » Bærbar computer » MAC vs. PC: Rivaler for evigt
MAC vs. PC: Rivaler for evigt

MAC vs. PC: Rivaler for evigt

Share

Generelt

Vi kan lige så godt tilstå det: Vi elsker pc’en. Men vi har overhovedet ikke noget problem med at anerkende, at vores foretrukne platform ikke nødvendigvis altid vil være det bedste valg i enhver situation.

Lige i øjeblikket kan man sagtens argumentere for, at MacBook Air M1 ligner den bedste laptopcomputer til dagligdags opgaver såsom at browse på nettet og afspille video eller musik.

Den er utrolig velbygget, den er fiks og kvik i brug takket være både MacOS og den nye M1-chip, og den leverer fantastisk batteritid, en fremragende skærm og langt bedre højttalere, end man finder hos nogen sammenlignelige bærbare.

Forudsat at man ikke har brug for touchskærm-support, og at man ikke bruger apps, der kun er tilgængelige på Windows, er M1 Air en fantastisk, uprætentiøs og effektiv maskine.

Når det kommer til stykket, må sammenligningen konkludere, at pc’en er langt mere fleksibel og stærk.

Faktisk er M1 Air et strålende eksempel på, hvor god en Mac kan være, når alle Apples fordele bliver samlet, når firmaets evne til at styre hvert aspekt af maskinen – fra hardware til software – bliver fuldt udnyttet. Men det betyder ikke nødvendigvis, at Mac generelt er bedre end pc.

Uanset om det er Intel, der igen spiller med musklerne med den stærke nye Alder Lake-cpu, eller om det er det faktum, at man ikke kan få en Mac med touchskærm, fordi Apple mener, at man ved bedre end kunden, er pc’en simpelthen langt mere fleksibel og stærk end Mac’en.

Se også:  Stor guide – Studieklar 2022: 65 gode produkter til dit studie

Argumenterne er mange: Udvalget af software og hardware; den detaljerede kontrol over hvert aspekt af pc’en, som Windows giver avancerede brugere; og pc’ens status som den stærkeste og bedste gaming-platform i verden.

Uanset hvordan man vender og drejer det, er der ingen diskussion, når det gælder en generel sammenligning mellem platforme.

Vinder: PC

Der kan kun være tale om én. Og det er pc’en.

Morgendagens krig

Når vi taler om ren, håndgribelig ydelse, er pc’en den enerådende hersker. Strengt taget bygger den aktuelle Mac Pro på relativt forældede Intel-cpu’er, og Intels nyeste Alder Lake-cpu’er fører lige akkurat over Apple M1 Max ved både enkelt- og multi-threadet cpu-ydelse. Som vi også har været inde på, kan M1 Max på trods af sin utrolig imponerende grafik-ydelse for en alt i en-cpu ikke konkurrere med de bedste dedikerede gpu’er.

Og de fleste af dem er ikke engang tilgængelige på nogen Mac. Men hvor længe vil den situation fortsætte? Ifølge rygterne er Apple ved at udvikle en ny megachip til sin kommende Mac Pro med ikke færre end fire M1 Max-chips.

Det vil i en cpu-sammenhæng sige 40 kerner, hvoraf de 32 leverer høj ydelse. Man skal bruge en gevaldig masse Xeon-hardware for at konkurrere med det. Det er meget sandsynligt, at ingen eksisterende Intel Core-baseret pc i forbrugerklassen vil kunne følge med.

Se også:  Den ultimative købeguide: Her er årets bedste produkter 2021-2022

På papiret vil en fire-chips-M1 Max også være mere eller mindre på niveau med den mægtige Nvidia GeForce 3090 Ti, hvad angår gpu-kraft, og den vil totalt overgå enhver pc-processor i cpu-ydelse. Sagen er blot den, at pc’en naturligvis heller ikke hviler på laurbærrene.

Både AMD og Nvidia arbejder på nye familier af grafikchips, der forventes at komme senere i år og levere mindst dobbelt så megen renderingsstyrke som et 3090 Ti – nok til grundigt at distancere selv en fire-chips-M1 Max. AMD og Intel har også aggressive cpu-planer de kommende 18 måneder.

Intels Raptor Lake-chips skal komme senere i år og lokker med et enkeltkerne-boost på omkring 15 procent plus helt op til 40 procent større multi-threadet ydelse i forhold til 12900K-chippen og dens Alder Lake-søskende. Mindre end et år efter Raptor Lake hæver Meteor Lake barren igen.

I andet halvår af 2022 skal vi også se AMD’s nye Zen 4-baserede Ryzen 7000 Series-cpu’er ankomme med boosts i enkelt- og multikerne-ydelse på henholdsvis 25 procent og 40 procent i forhold til AMD’s eksisterende Ryzen 5000 Series-chips.

AMD forventes at fortsætte i 2023 med Zen 5 og endnu et stort skridt fremad i ydelse. Alt dette gør det unægtelig svært at forudse, hvilken platform der indtager førstepladsen inden for ydelse i de næste par år.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Forrige

TAGS
bedste produkter
Mac
pc'er
rival

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S