Home » Styresystem » Mac vs. PC – Hvem er bedst?
Mac vs. PC – Hvem er bedst?

Mac vs. PC – Hvem er bedst?

Share
Runde 3 – Mobile muligheder

Hvad er den bedste bærbare computer i verden? Tit vil svaret på det spørgsmål være en MacBook. Macbooken behøver dog ikke være den bedste i alle kategorier for at forblive relevant.

MacBook-serien er i hvert fald mere teknologisk up to date end Apples Mac Pro-produkt, for eksempel. Og når det drejer sig om kvalitetsopfattelse, er de bedste MacBook’er uden lige. Som et fysisk objekt er den uhyggeligt tynde 12-tommer MacBook nok den smukkeste bærbare computer, der endnu har set dagens lys.

Du kan som regel også regne med, hvad du får, når du køber en laptop fra Apple. Du kan som udgangspunkt regne med god byggekvalitet og god batterilevetid. Som regel. Med pc-bærbare er det ofte lidt mere et lotteri, især hvis du bestiller online uden at have set produktet.

På den anden side begrænser Apple dig med et begrænset udvalg af muligheder og konfigurationer, mens pc’er kan fås i alle former, størrelser, specifikationer og prisklasser. I sidste ende afhænger det af din pengepung, og det der er vigtigt for dig af specifikationer. Altså: Et hæderligt uafgjort.

Uafgjort: PC og Mac

Se også:  Apple taber markedsandele, mens Huawei stormer frem
Runde 4 – Hverdagsbrug

Eller sagt på en anden måde, hvad er den bedste overordnede kombination af hardware og operativsystem? Mac’erne fører helt klart på en række områder. For det første har de et mere stabilt udtryk det meste af tiden.

Apple har mere styring med både hardware og software, så det er mindre sandsynligt, at du vil opleve små problemer, uanset om det er stabilitet eller brugergrænseflade-problemer – når du ikke så nemt kan bebrejde andres hardware eller software for problemerne, så er du nødt til at sørge for, at alting bare virker.

Det er også sandt, at Mac’er med high-DPI display-rendering i såkaldt “Retina”-mode slår pc’er, når det drejer sig om skarpheden på tekst. De er smukke. Mac’erne integrerer også utroligt gnidningsløst med eksternt udstyr, der er designet til Mac’en.

Og dog er MacOS i høj grad lukket sammenlignet med det enorme økosystem omkring Windows. Windows er måske stadig lidt lurvet i kanterne, ja selv Windows 10. Men hvis du er ligesom os, vil du have maksimal ydelse og mulighed for at konfigurere syste-met samt stort softwareudvalg og hardware-kompatibilitet. Og her vinder pc’en.

Se også:  Ny Mac koster næsten en halv million

Vinder: PC

Runde 5 – Sikkerhed

Internetsikkerhed er en del af det moderne liv. Selv regeringer og store firmaer bliver hacket med jævne mellemrum. Så betyder det overhovedet noget, hvilket styresystem du vælger?

Hårdt presset indrømmer vi, at pc’en nok er mere sårbar som overordnet platform. Det er simpelthen en konsekvens af dens allestedsnærværelse. Den repræsenterer flere mulige mål for hackerne, så derfor arbejder de fleste på at kompromittere pc’er i stedet for Mac’er. For at sætte det i en slags kontekst, så hævder Apple at have omkring 7 procent af det nye computersalg, men sælger stadig mindre end firmaer som Dell, HP og Lenovo.

I virkeligheden er mange af truslerne mod dit online-liv dog ligeglad med, hvilken platform du bruger. Hvis en mindre hjemmeside er hacket og lækker et kodeord, der tilfældigvis også er dit kodeord til din netbank eller andre vigtige og følsomme sider, så er det lidt ligemeget, hvilken computer du bruger. Med andre ord, når det drejer sig om sikkerhed, handler det mere om, hvordan du håndterer dine personlige data såsom passwords, end hvilken computer du vælger.

Uafgjort: PC og Mac

TAGS
Apple
Mac
Microsoft
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S