Home » Styresystem » Mac vs. PC – Hvem er bedst?
Mac vs. PC – Hvem er bedst?

Mac vs. PC – Hvem er bedst?

Share

PC versus Mac. Mac versus PC. En debat, der bare aldrig vil dø. Sammenligningen plejede at være rimelig nem at gå til. Pc’en var klodset men nem at konfigurere, og Mac’en var smuk men meget hæmmet. Nu om dage er det ikke helt så entydigt. Vi ser nærmere på fakta, og giver det benhårde svar på, hvem der er den bedste

For det første har det, siden Apple skiftede over til Intel-processorer, været muligt at dual-boote Mac’er med Windows. På den anden side optager Windows-maskiner såsom Surface Studio ikke blot samme kreative territorie som mac’erne, men gør visse ting bedre. Det er atter tid til at kigge på den klassiske konfrontation.

Runde 1 – Spille spil

Af alle de mulige kriterier og krav i denne test, er gaming det område, hvor pc’en er den helt overbevisende vinder og det bedste valg. Der er langt flere spil til pc, og der, hvor spillene er tilgængelige på begge platforme, kører de bedre på pc’en. Punktum.

Se også:  Ny iPad: Store forbedringer og dobbelt så meget lager til samme pris

Før nogen foreslår at bruge Boot Camp som en hurtig mulighed for at forvandle Mac’en til en gaming-pc, så virker det altså kun til en vis grad. Det skyldes Mac’ens begrænsede mulighed for konfigurering. Prøv at proppe et Nvidia Titan X ned i en Mac Pro. I modsætning har pc’en et væld af muligheder, når det gælder komponenter, der gør dig i stand til at optimere din gaming-ydelse og endda i enhver prisklasse.

Den mulige undtagelse fra dette er måske de kommende nye Mac’er. På Apples WWDC i juni viste Apple nye Mac’er, der kan opgraderes med et eksternt grafikkort. I et sådan scenario kunne en dual-bootet Mac med Windows via Boot Camp måske vise sig at være en hæderlig gaming-maskine. Indtil da er det pc’en, der hersker!

Vinder: PC – overbevisende!

Runde 2 – Vær kreativ

Den er svær. Apple har længe brystet sig af, at de lever i skæringspunktet mellem liberal kunst og teknologi. Selvom det lyder en smule skørt set i betragtning af deres puritanske politik omkring software i deres app-store, er der ingen tvivl om, at generationer af indholdsskabere og kreative sjæle har foretrukket Mac’er.

Se også:  Asus Zenbook UX325E [TEST]: Krystalklar skærm og flotte features

Præcis hvor meget bedre eller dårligere Mac’er er til at skabe indhold, er utroligt subjektivt. Men rigtig mange mennesker foretrækker i hvertfald software-pakkerne og den grafiske brugerflade hos Mac’en, når det drejer sig om en kreativ kontekst. P

å den anden side, så falder Mac’en bagud, når ydelse er en vigtig del af pakken. Apples Mac Pro workstation halter bagefter med forældet software – i hvert fald indtil sidst på året, hvor den nye iMac Pro kommer på banen med op til 18 kerner. Men vil du lige nu rendere i en fart, så skal du vælge pc.

Mac’er ser også lidt forældede ud i forhold til Microsofts Surface Studio og dens spændende formfaktor samt input-løsninger. Derfor fortjener pc’en en lille sejr, men når de nye Mac’er kommer, kan det hele tænkes at ændre sig.

Vinder: PC – med et mulehår

TAGS
Apple
Mac
Microsoft
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S