Home » Bærbar computer » Slut med Intel: Nye MacBooks får vildt ydelsesboost med Apples egen processor
Slut med Intel: Nye MacBooks får vildt ydelsesboost med Apples egen processor

Slut med Intel: Nye MacBooks får vildt ydelsesboost med Apples egen processor

Share

Apple har introduceret de første computere med producentens egen M1-processor. Den nye chip skal levere et voldsomt boost i såvel computerkraft som batteritid

Apple truede med det allerede i foråret, og nu er det så en realitet. Intels processorer er skrottet til fordel for Apples egne i de nye MacBooks, der blev præsenteret ved et virtuelt pressemøde i går.

I første omgang er der tale om en MacBook Pro og en MacBook Air, som desuden ledsages af en Mac mini, der også gør brug af den nye M1-processor.

Og hvis Apples egen lovprisning af den nye processor har noget på sig, er det altså en imponerende chip vi har med at gøre.

Fem gange bedre grafik

Ifølge producenten vil den ottekernede M1-chip øge processorkraften i den nye MacBook Pro 2,8 gange, sammenlignet med tidligere generationer, mens den grafiske ydelse er hele 5 gange bedre. Man vil kunne rendere en kompleks 3D-titel i Final Cut Pro op til 5,9 gange hurtigere end tidligere eller afspille fuldkvalitets 8K ProRes video i DaVinci Resolve uden at miste en eneste frame.

Se også:  Tjen penge på at finde huller i Intels sikkerhed

Apple hævder, at den nye 13″ MacBook Pro er 3 gange hurtigere end den bedst sælgende Windows-bærbar i dens klasse.

Det endda samtidig med at batterilevetiden er dobbelt så høj. Apple lover op til 17 timers trådløs web-browsing og op til 20 timers videoafspilning.

Udover M1-processoren byder den nye 13″ MacBook Pro på studiekvalitets mikrofon til optagelse og videosamtaler samt et forbedret kamera. Der er to Thunderbolt-porte med USB 4-understøttelse, som blandt andet gør det muligt at tilslutte Apples Pro Display XDR i fuld 6K-opløsning.

Den nye MacBook Pro kommer til at koste fra 11.199 kroner og opefter, afhængig af konfiguration.

Let maskine med store kræfter

Den nye MacBook Pro ledsages af en MacBook Air, som ifølge Apple har 3,5 gange højere processorkraft end tidligere generationer, mens den grafiske ydelse er hele 6 gange bedre og maskinlæringstiden 15 gange højere.

Se også:  Apple iPhone 8 (refurbished fra Swappie) [TEST]: Gammel iPhone kan stadig

Man vil eksempelvis kunne afspille og redigere flere streams af fuldkvalitets 4K ProRes video i Final Cut Pro uden at miste en frame, og man vil kunne eksportere fotos fra Lightroom dobbelt så hurtigt som før.

Den ottekernede M1-processor skal ifølge Apple være mere kraftfuld end den der sidder i 98 procent af de bærbare pc’er, der er solgt indenfor det seneste år. Den indbyggede hukommelsescontroller skal desuden sikre op til dobbelt så høj SSD-ydelse.

Samtidig lover Apple en forbedret batteritid på op til 15 timers trådløs web-browsing og op til 18 timers videoafspilning.

Den nye 13″ MacBook Air byder desuden på forbedret kamerakvalitet, understøttelse af P3 wide colour i Retina-skærmen samt Wi-Fi 6 og to Thunderbolt porte med USB 4-understøttelse.

Prisen starter på 8.699 kroner.

Begge MacBooks og den nye Mac mini er tilgængelig nu hos Apple.


TAGS
Apple
m1
macbook
processor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S