Home » Processor » Lys i chippen
Lys i chippen

Lys i chippen

Share

Her er et nyt ord, du skal lære om et par år, hvis du ikke allerede kender det: nanofotonisk. Det er IBM, der har præsenteret en ny opbygning af computerchips, hvor netop dette nanofotoniske element er indbygget.

Det hentyder til, at der er indbygget lysledere i nanostørrelse på chippen.
De skulle gøre det muligt at flytte data langt hurtigere, end vi tidligere har set. Det er især interessant, hvis man sætter mange kerner på samme chip – og måske endda sætter flere af disse chips sammen.

IBM forventer hastigheder på Exabyte niveau. I en almindelig i7 processor sker den hurtigste dataoverførsel mellem en processorkerne og den integrerede level 1 cache.

Se også:  Corona skubber til kunstig intelligens – men der er en slem forhindring

Her er det teoretisk muligt at nå hastigheder på over 200 GB/s, mens for eksempel overførsel mellem den normale hukommelse og processoren kun sker med 20-30 GB/s – som stadig er omkring 500 gange hurtigere end overførsel fra harddisk til hukommelse.

Overførsel med Exabyte-hastighed vil være omkring 5.000.000 gange hurtigere end Level 1 dataoverførsel. Det er hurtigt nok til, at sådan en computer vil kunne overføre hele Internettet på nogle timer.

Det er håbet, at teknologien vil give en voldsom forøgelse af datakraften i supercomputere. Men måske får vi den også at se i en almindelig chip engang.


TAGS
computerchip
IBM
nanofotonisk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S