Lynhurtig gamerskærm med rolige billeder

Lynhurtig gamerskærm med rolige billeder

Share

Der er ingen tvivl om, at Asus VG248QE først og fremmest er rettet mod gamere. Skærmen har et 144 Hz TN-panel, 1 ms responstid og understøtter Nvidia LightBoost-teknologien

Asus VG248QE er en computerskærm, der helt og holdent er en gamerskærm. Specifikationerne understreger selvfølgelig dette, men den er bestemt også egnet til alment brug.

Skærmens ergonomiske egenskaber er en af fordelene, der rækker ud over de rent billedmæssig kvaliteter. Skærmen kan vippes fremover og bagover, højdejusteres eller drejes, og den kan sågar pivoteres.

Da det er et TN-panel, der anvendes, vil skærmen dog virke for lys elle mørk, hvis man kommer væk fra midteraksen, når skærmen betragtes i portrætmode.
VG248QE understøtter såvel 2D og 3D. Skærmen understøtter Nvidia 3D Vision 2, der jo kræver, at man anvender et Geforce grafikkort i computeren.

Det samme gælder, hvis man vil eksperimentere med LightBoost-teknologien.
Det anvendte TN-panel har en skærmopløsning på 1920 x 1080 pixel, en responstid på 1 ms, en lysstyrke på 350 cd/m2 og et statisk kontrastniveau på 1000:1. Det dynamiske kontrastniveau angives til 80.000.000:1.

Se også:  Ultralette bærbare [STORTEST]: Fem flade fremmer friheden på farten

Skærmen har en mat overflade, der gør, at lysindfald ikke er noget problem. Til gengæld betyder det, at billedets farver mister lidt af dynamikken. Også selv om skærmen er meget lysstærk.

Ikke den mest farveægte

TN-skærme er traditionelt ikke kendt for deres evne til korrekt farvegengivelse. Asus VG248QE er ikke specielt anderledes på dette punkt.
Det er ikke således, at skærmen ikke kan vise farver, snarere tværtimod. Det bliver ofte for meget af det gode i de seks forskellige skærmtilstande skærmen byder på.

Den bedste farvereproduktion får man som standard i sRGB-tilstand. Her virker skærmen dog desværre en anelse livløs. I nogle af de andre tilstande virker skærmbilledet til at have overmættede farver. Grønt græs fremstår nærmest selvlysende.

Hvis man ændrer lidt på indstillingerne kan man få en meget harmonisk oplevelse med mere korrekte farver. Med Monitortest 3.1 har vi kigget på skærmkvaliteterne.

Kontrastniveauerne er gode for en TN-skærm uden at imponere særligt. Farveovergange er pæne uden dog at være ensartede.

Se også:  Asus Strix Z270G Gaming [TEST]: Lille bundkort med det hele

VG248QE kan vise sig fra en ganske flot side med et sammenhængende billede. Det er og bliver dog ikke en skærm for designere eller andre, der lægger vægt på farveægthed.

Det grundlæggende

VG248QE har en ganske udmærket onscreen-menu, der styres via knapper på undersiden af skærmen. Den fungerer fint og giver adgang til de fornødne muligheder samt de ekstraordinære som LightBoost. Skærmen har med dvi-d dual link, DisplayPort og HDMI et godt udvalg af tilslutningsmuligheder.

Fantastisk til spil

Skærmen arbejder ved 60 Hz, men i modsætning til de fleste, kan den køre med skærmopdateringshastigheder på op til 144 Hz.
Vi har ikke testet 3D-funktionen, da der ikke fulgte et Nvidia Vision 2-kit med.

Til gengæld har vi set, hvorledes skærmen ved 144 Hz giver et meget roligere og klarere billede i spil med hurtige bevægelser. Der er slet ikke tegn på slør i spil.
LightBoost er en teknologi, der gennem pulserende baggrundslys eliminerer slør og lignende effekter og giver en oplevelse, der minder om crt-skærme.

Asus VG248QE
  • Billedekvalitet
  • Elforbrug
  • Features
  • Pris

Alt om DATA siger

Asus VG248QE er en fantastisk gamerskærm, her styrer 144 Hz opdatering og LightBoost. Skærmen har svagheder her og der, men billedkvaliteten kan tilrettes. Prisen gør dog, at spilentusiaster nok er de eneste reelle kunder.

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
ASUS VG248QE priser
Del denne