• Home »
  • Hi-Fi »
  • Wi-Fi-receivere [STORTEST]: Her er lydnørdernes streaming-løsninger
Wi-Fi-receivere [STORTEST]: Her er lydnørdernes streaming-løsninger

Wi-Fi-receivere [STORTEST]: Her er lydnørdernes streaming-løsninger

Share

Streaming af musik er for længst blevet mainstream. Yamaha bygger videre på sit MusicCast-koncept, og andre spillere melder sig med produkter, som kan få selv lydnørder til at spærre ører og øjne op. I denne test har vi danmarkspremiere på tre wi-fi-receivere

De traditionelle hi-fi-mærker har omsider læst skriften på væggen og er barslet med Wi-Fi-grej til de mest hårdkogte musik- og filmnørder. I denne test har vi danmarkspremiere på tre Wi-Fi-receivere, der hver for sig fortjener at blive taget alvorligt.

De henvender sig specielt til brugere, som selv vil bestemme, hvordan deres musik skal lyde og måske allerede har nogle seriøse højttalere.

Se også:  Vind årets bedste soundbar

Til de tre receivere – den stærke Yamaha, den smarte Paradigm og den store Block – er der skrevet apps, så de kan opsættes og styres fra en smartphone eller tablet, hvad der generelt kan anbefales. Nærbetjening på enhederne er også mulig, men så styrtdykker antallet af funktioner og brugervenligheden. Endelig kommer to af deltagerne, Yamaha og Block, med en infrarød fjernbetjening.

Vi har lyttet til indhold fra nettet og en lokal musikserver over et sæt godt tilspillede KEF XQ20-standerhøjttalere. Ud over at være meget lineære udgør disse højttalere en ganske krævende forstærkerbelastning, fordi deres impedans opgives til 8 ohm, men i praksis dykker de ned til 3,2 ohm. Dette stresser mange forstærkere, så de mister noget af kontrollen over lydgengivelsen. 

Se også:  Soundbars [STORTEST]: Få stor filmlyd fra dit tv

Del denne