Home » Hi-Fi » Lydlegende laver ambient pladespiller
Lydlegende laver ambient pladespiller

Lydlegende laver ambient pladespiller

Share

Brian Eno, som er fader til ambientmusikken og producer på nogle af musikhistoriens største værker, har designet en pladespiller med LED-belysning, der afspejler hans ambiente musikideal

Hvis ikke du kender navnet Brian Eno, så kender du garanteret noget af det musik har været involveret i. Som producer har han spillet en vigtig rolle for lyden på U2s mest ikoniske værker, samt David Bowies berliner-plader, de vigtigste Talkings Heads-plader og i nyere tid arbejdet sammen med blandt andet Coldplay. Derudover har han lagt grundstenen til ambient-genren med værker som Discreet Music og Music for Airports.

Pladespillere [STORTEST]: Giv dine vinyler de bedste vilkår

Nu kan han også kalde sig grammofondesigner.

Se også:  Lækker teknik: Ikeda Akiko
En organisk enhed

I samarbejde med Paul Stolper Gallery har Brian Eno skabt en pladespiller, hvis design lægger sig i forlængelse af lydidealet på hans ambient-plader. Nemlig at bidrage til rummets stemning og udgøre en organisk enhed, uafhængig af skaberen.

Brian Eno med sin pladespiller.

Brian Eno med sin pladespiller.

Lysende LED-dioder interagerer med hinanden og danner skiftende farver i akrylskallen, som omgiver dem. Det giver ifølge Brian Eno lyset en særlig stoflig karakter:

“The light from it was tangible as if caught in a cloud of vapor,” fortæller Eno om pladespilleren: “We sat watching for ages, transfixed by this totally new experience of light as a physical presence.”

Det tekniske er der ikke mange oplysninger om, udover at pladespilleren er baseret på en 9V motor med lav støj samt en 18 mm matteret glastallerken og at den er 110mm høj.

Se også:  Dét koster Ikeas pladespiller - kommer til salg i næste måned

Pladespillen sælges via Paul Stolper Gallery i et begrænset oplag på 50 styk. Prisen får man oplyst ved at oprette henvendelse til galleriet, men selvom den formentlig er temmelig pebret, er pladespillerne allerede udsolgt.

Alle billeder: Brian Eno/Paul Stolper Gallery


TAGS
pladespiller

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S