Home » Lydkort » Lyd i studiekvalitet
Lyd i studiekvalitet

Lyd i studiekvalitet

Share

Slut med forsinkelser. Send uklare frekvenser hen, hvor
peberet gror!

Det her er ikke blot et fancy lydkort, dette Xonar Essence STX fra Asus. Slet ikke. Lad os citere fra den medfølgende testrapport fra Audio Precision, et fornemt dokument, der er indbundet med guldsnore for at understrege legitimiteten: ”Udviklingen af den nye Xonar Essence-serie har sendt os ud på en ny søgen efter det ypperste inden for lydens væsen.”

Asus har arbejdet længe og hårdt, og så vidt vi forstår, er dette væsen en kombination af menneskets ønske om at finde den perfekte lyd og gode elektroniske komponenter. Her er resultatet: fremragende kondensatorer, en PCI-e-sokkel og en kinesisk løve indgraveret på køleren. Smukt.

Man får en ret hurtig softwaredriver, der formodes at give den bedste respons ved spil. I praksis er forskellen ikke ret stor, og fordelene ved Xonars software er sjældent til at få øje på. Man kunne spille Team Fortress 2 med lyden most sammen til en mareridtsagtig satanisk kvidren, men man gør det ikke. Mindre overflødig er den specielle hovedtelefonforstærker, der giver et kolossalt lydspektrum og god klarhed ved stort set ethvert niveau. Selv om der ikke er den store forskel i den høje ende af skalaen, virker basfrekvenserne mere brutale, og det er afgjort nemmere at skelne flere lyde fra hinanden, når man bruger gode hovedtelefoner.

Se også:  Asus RP-AX56 [TEST]: Skarp extender til skarp pris

Flere fordele? Fede jackstik på 6,35mm til det rigtige udstyr. De giver fleksibilitet i brugen af porte. Slut en guitar til, og line-porten indstiller sig selv til de rigtige niveauer. Gå over til en mikrofon eller en mp3-afspiller, og de virker automatisk. Man får separate output, røde og hvide RCA-stik til højttalere og et stik til hovedtelefoner. Den kraftige hovedtelefondriver ville nemlig smadre højttalerne. Med i pakken er også en mikrofon-forforstærker, der øger klarheden i et headset kolossalt, navnlig i kombination med STX’ens største aktiv: superlavt signal-støj-forhold.

Ifølge Asus er det 124dB. Vi er ikke uenige. Mikrofonfølsomheden er fænomenal, og der er ingen hørbar summen. Vi har eksperimenteret med usb-lydenheder og har døjet med masser af støj. Her skal vi bortfiltrere ventilatorstøjen fra vores pc, for den bliver gengivet klart og tydeligt af en lillebitte headsetmikrofon. Vi klarede det ved at pege væk fra støjen med en Shure SM58. Hvis du så meget som overvejer at nærme dig podcast, skal du først anskaffe et ordentligt lydkort. Dette kort er mere værd end den software til DKK XXXX, som man skulle købe for at få den samme virkning.

Se også:  Bærbare pc'er [STORTEST]: Stærke og robuste bærbare til det hybride jobliv

Asus Xonar Essence STX
4.5

Alt om DATA siger

Lyd i studiekvalitetStore, maskuline jackstikUtrolig hovedtelefonforstærkerSlagter tegnebogenInteresseret i lyd i topklasse? Køb dette kort. Det er milevidt fra de lavere rangerende slægtninge.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Asus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S