Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Luxafor Flag + Headset: Bedre arbejdsklima via brug af lys og lyd

De globale klimaforandringer tages nu alvorligt, heldigvis for det. Men på et andet felt kan der også gøres en indsats, nemlig at forbedre arbejdsmiljøet i vores moderne kontormiljøer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Luxafor er en lettisk virksomhed, som de færreste sikkert har hørt om. Men de adresserer nogle af de udfordringer, som de moderne storrumskontorer ofte stiller for arbejdsmiljøet.

Ganske vist kan man opnå diverse synergieffekter ved, at medarbejderne sidder tæt samlet således at erfaring, kvalifikationer og kreativitet lettere kan udveksles. Desværre er ikke alt løst med storrumskontorerne.

Udover lejlighedsvise klager over indeklima, så plages medarbejderne specielt af det generelle støjniveau, og manglen på arbejdsro i de stunder, hvor koncentration er vigtigst.

Hvorledes sikrer man så et arbejdsklima, hvor støjniveauet sænkes, og hvor medarbejderne indbyrdes gøres opmærksomme på, hvornår man helst ikke vil forstyrres af henvendelser fra kollegaerne? Man kan dæmpe støjniveauet delvist med afskærmninger, men det kan i sig selv i yderste instans fjerne nogle af fordelene, der gerne skulle være ved storrumskontorerne.

Løsningen synes at være en noget mere aktiv indsats på området, og Luxafor tilbyder i øjeblikket løsninger, der sigter mod at løfte arbejdsmiljøet indenfor to områder.

Luxafor Flag

Det første område rummer to løsninger, der begge adresserer problemet med, hvorledes man meddeler sine kollegaer, om man er tilgængelig for kommunikation eller ej. Princippet er egentlig ganske simpelt, hvilket ofte også kendetegner de bedste løsninger. Tænk på fordums tiders signalflag. Her er løsningen bare digital og baseret på LED-dioder.

Vi har kigget på den billigste løsning Luxafor Flag, men der findes også en Luxafor Bluetooth-løsning, der koster 584 kr. ekskl. moms. De løser samme opgave, og har samme kontrolsoftware, der kan downloades til Windows og Mac.

Luxafor Flag, som vi kigger på her, består ganske enkelt af en lille enhed med indbyggede LED-dioder, denne tilsuttes via et medfølgende USB-kabel på 1,5 m. Ud af enheden stikker der et klart stykke plastik, der gennemlyses af LED-belysningen, således at brugerens status står klart for omgivelserne.

Alt styres via den enkle software, hvor man kan skifte mellem seks forskellige farver grøn, rød, magenta, gul, cyan og blå. De to første er standard og selvforklarende, men man kan i virksomheden internt fastsætte, hvad de andre fire tilstande skal stå for.

Farvekodningen understøtter flere andre tjenester, herunder Skype Business. Det er også muligt at fastslå, hvor stærk belysningen skal være. Luxafor Flag er magnetisk, men kan anvendes på plastoverflader ved at benytte den medfølgende lille magnet, der kan limes fast på overflader.

Luxafor Headset

Luxafor-headsettet kan benyttes via 3,5 mm minijackstik eller via Bluetooth 4.1. Hovedfunktionen, nemlig støjreduktionen, fungerer efter hensigten, der er dog ikke tale om den mest overbevisende implementering, vi har oplevet.

De 40 mm neodymium højt-talerenheder sikrer en god lydkvalitet til kontorbrug, mikrofonen, der ikke gør brug af en arm, er god nok, men absolut ikke førende på markedet. Batterilevetiden klarer med lethed selv en lang arbejdsdag på Bluetooth med støjreduktion aktiveret.

Luxafor Flag. Luxafor Flag.

[wp-review id="3115673"]

Luxafor Headset. Luxafor Headset.

[wp-review id="3115687"]