Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lunefulde jalousi

HP Envy vil virke eksklusiv og stærk. Og det kan der være noget, om end den er en kende lunefuld.

Af Marie Brask, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Som et par meget dyre sko er HPs bærbare Envy pakket ind i luksuriøs mat-sort æske med små, bløde stofposer og fornemmelse af kvalitet i pappets styrke. Faktisk er kassen i sig selv overraskende tung, men det går meget fint i tråd med, at selve maskinen er overraskende tung. Frem af æsken kommer så den grå, wanna-be orientalsk mønstrede computer, der lækkert åbnes til en 15,6" skærm, med tilpas klikkende tastatur og Windows 7 installeret.

Med Intel® Core™ processor i7-720QM, 1,60GHz, Level 2 cache 6MB med understøttelse op til 16GB DDR3-hukommelse, burde der være rigeligt at lege med. Skærmen er High Definition LED med 1366×768 opløsning, webcammet har nightvision og Touch Pad’en kan Multi-Touche. Det er, som det skal være.

Rygtet om Envy’en går, at den skulle være lækrere end MacBook Air, men dét vil jeg lade være op til læserens egen, subjektive vurdering - men vil indskyde, at undertegnede mener, det er hårde odds for Envy’en. I reklamematerialet slår de den dog stort op på, at den er noget ganske særligt, og har et design "der appellerer til sanserne og gør det muligt at udtrykke sin individualitet".

Undertegnedes individualitet blev da også særdeles udtrykt, da det kom til at arbejde på Touch Pad’en. Den var lækker at røre ved med indbyggede "muse-taster" der klikker tilfredsstillende, når man trykker, og det er et godt udgangspunkt. Men så skal man klikke igen.. og igen.. For den opfanger kun, at man har klikket cirka hver tredje gang, og nogen gange står musen helt af og står stille og fniser ad dig i nogle sekunder. Min individualitet måtte virkelig trykke til nogle gange, for at få maskinen til at registrere min vilje.

Når det kom til at skrive, var oplevelsen god og muligvis "en brugeroplevelse, der lever op til mine standarder", men når jeg skulle bruge shift-knappen, ramte den konsekvent ind i genvejstasten til "print", som sidder lige til venstre for shift. Smart med genvejstaster, men en yderligere overvejelse af placeringen, ville nok være på sin plads.

Selve maskinens reaktionstid imponerede ikke denne tester, for i og med, at man aldrig rigtig vidste, om den havde registreret mit museklik, gik der gerne tid, før den for eksempel hoppede hen til næste element i hjælp-menuen. Så lang tid, at man klikkede igen.. og igen.. og pludselig fik man 3-4 fejlmeddelelser op, der meddelte, at den altså ikke kunne åbne flere hjælp-vinduer.

Tørre tal

Nok om hvad undertegnedes individualitet oplevede – nu til de tørre tal og tests.Vi benchmarkede HP Envy på kryds og tværs, og i Battery Eater Klassisk test, klarede den sig ret flot med 2 timer, 30min og 55 sekunder – godt gået taget i betragtning af, at det ikke er en lille computer, og det kunne love godt for reel brug i den virkelige verden.

Battery Eater Læsetest klarer Envy sig noget over gennemsnittet med 10 timer med sparefunktioner slået til. Imponerende.På 3DMark06 benchmarken scorer Envy 7837 3DMarks, hvilket er en helt acceptabel score. 3DMark06 måler computerens evne til at håndtere 3D-spil og lignende, og det er lidt overraskende, at den scorer så relativt højt. Generelt genererer den ret høje fps i test, hvilket er lidt overraskende, da maskinen ikke umiddelbart er en gamermaskine.

Omvendt så scorer maskinen kun 5203 PCMarks i PCMark Vantage benchmarken, hvilket er alt for lavt i forhold til andre bærbare maskiner i samme prisklasse og med en sammenlignelig hardware konfiguration. Det er specielt på hukommelseshåndtering, at maskinen scorer lavt, og ikke mindst performer harddisken ikke så godt, som vi kunne forvente. Maskinen er naturligvis fin til at arbejde med gængse kontorprogrammer, men regn ikke med det store ved grafisk manipulation. Den ville sagtens kunne klare det men ikke med forventet bravour.

Den er lunefuld, den gode Envy, man ved aldrig rigtigt helt, hvor man har den.