Home » Kunstig intelligens » Lov skal stoppe ansigtsgenkendelse i socialt boligbyggeri
Lov skal stoppe ansigtsgenkendelse i socialt boligbyggeri

Lov skal stoppe ansigtsgenkendelse i socialt boligbyggeri

Share

Er der et oprør på vej mod ansigtsgenkendelse? Herhjemme er protesterne kun begyndt, men i USA er der lovgivning på vej, som vil forbyde denne form for overvågning i ejendomme

Teknologien bag ansigtsgenkendelse er nu så moden, at den er på vej ind i ganske almindelige overvågningskameraer. I Kina er det nu blevet hverdag, at myndighederne holder øje med befolkningen på denne nye måde, uden at det officielt har ført til markante protester. Men herhjemme vakte det opsigt – og hos nogle vrede – da fodboldklubben Brøndby tidligere på året indførte denne form for overvågning af tilskuere.

I USA er debatten mere ophidset. Og i denne uge har to demokratiske medlemmer af den amerikanske kongres, Yvette Clark og Rashida Tlaib, fremlagt et forslag, der helt skal forbyde brugen af ansigtsgenkendelse i socialt boligbyggeri – dvs. ejendomme, der huser lejere, og som modtager statslig støtte. Det skriver Cnet.

Allerede i dag har flere byer forbudt ansigtsgenkendelse i offentlige institutioner, herunder San Francisco i Californien. Det er dog nyt, at ansigtsgenkendelse tages op i kongressen, der lovgiver for hele USA.

Ansigtsgenkendelse forskelsbehandler mennesker

Lovforslaget kommer to måneder, efter at 350 lejere i en ejendom i Brooklyn, New York, anlagde sag mod ejeren af ejendommen, fordi han havde installeret kameraer med ansigtsgenkendelse. De skulle forhindre uvedkommende adgang til ejendommen, men er ifølge beboerne et angreb på deres privatliv. Desuden hævder de, at den kunstige intelligens bag ansigtsgenkendelse er kendt for at diskriminere på baggrund af race. I sagen i Brooklyn er der dog tale om en privatejet ejendom, som ikke vil blive omfattet af den eventuelle nye lovgivning.

Yvette Clark har tidligere haft fokus på at begrænse risikoen for misbrug af ny teknologi. Under en høring for nylig begrundede hun sin kritiske holdning til de nye overvågningsmuligheder med, at ”den udbredte indførelse af ansigtsgenkendelse vil have alvorlige konsekvenser for privatlivet.”

Ifølge Cnet er mere end 20.000 hjem i USA blevet omdannet til ”smart homes” af udlejere inden for de seneste to år.


TAGS
Ansigtsgenkendelse

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S