Home » Hovedtelefoner og højttalere » Lou Reed har lavet lyd til Parrots hørebøffer
Lou Reed har lavet lyd til Parrots hørebøffer

Lou Reed har lavet lyd til Parrots hørebøffer

Share

Parrot Zik-høretelefonerne har fået en ny lyd, tilpasset af nyligt afdøde rocklegende Lou Reed. Lydindstillingen ”Tune by Lou Reed” bliver gratis tilgængelig via Parrot Audio Suite-applikationen

I sensommeren 2013 spurgte Henri Seydoux – grundlægger og CEO af Parrot – Lou Reed om hans mening om lyden i Zik-høretelefonerne. Rocklegenden mente, at Zik fungerede godt til klassisk musik, men ikke til rock. Lou Reed tilbød at indstille lyden i Zik, ligesom et musikinstrument, der skulle stemmes til en af hans egne koncerter. Resultatet er tilgængeligt fra den 18. november via en indstilling i Parrot Audio Suite-applikationen, der kan downloades gratis til iOS og Android.

Flashback til et unikt samarbejde med en rocklegende:

September 2013: Møde i Masterdisk-studiet

Lou Reed mødtes med sin lydtekniker Vlado Meller (der lavede en ny master af Reeds gamle albummer, inklusive The Blue Mask) og med akustikdesignerne af Zik, så de sammen kunne skabe en fordybende lyd med højere intensitet og mere tilstedeværelse.

Lou Reed fortalte om sine oplevelser med Zik og Parrot Audio Suite-app’en til temaet, og han fremhævede især app’ens equalizer, som han ofte brugte. Han forklarede, hvad han kunne lide, og hvad han mente, der kunne forbedres på brugerfladen. Han var ikke umiddelbart overbevist af lyden. Ifølge den gamle ”The Velvet Underground”-musiker skulle lyden af Zik være endnu mere intens for at kunne bruges til rock’n’roll.

“Jeg ved, hvordan jeg gerne vil have ting til at lyde. Så jeg kunne høre, hvad der manglede, og hvor det manglede. (…) Bestemte frekvenser i bunden og en lille smule i toppen. (…) Hvis bassen mangler, er det ligesom at være amputeret – ligesom om man ingen ben har. De fleste høretelefoner har ingen ben. (…) Tricket er, at man skal kunne høre forskel på en stortromme og bassen. Hvis det lyder grødet, er den gal”, sagde Lou Reed

Med Lou Reeds ord i mente udviklede Parrots akustikingeniører en opdatering med meget mere bas.

“Det ændrede alt! Kvaliteten af lyden er blevet endnu højere og ligner ikke andre høretelefoner”, siger Thomas Dromer, akustikdesigner af Parrot Zik.

Teamet lavede en lydsammenligning mellem et par referencehøjtalerne i Masterdisk-studiet og Zik-høretelefonerne. Tre titler var omdrejningspunktet for arbejdet med den nye lyd:

• The Blue Mask (2003 remaster) – Lou Reed – The Best Off

• Pumping Blood – Lou Reed & Metallica – Lulu

• Guilt Trip – Kanye West – Yeesus

De lyttede først til 30-60 sekunder af numrene på højtalerne, og derefter lyttede de til den samme lyd-bid gennem Zik-høretelefonerne.

“Lou Reed var meget entusiastisk omkring den nye lyd. Han fortalte, at han nød at lytte til den, og at lyden havde fået præcis den klang, som han havde i tankerne. Nu kunne han høre musikken så højt, han ville”, siger Thomas Dromer.

[pt id=’2028343′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Parrot Zik.”‘]

Parrot Zik.

Brugere af Zik-høretelefoner kan nu opleve lyd, som rockikonet oplevede den – takket være den nye ”Tune by Lou Reed”-indstilling tilgængelig i Parrot Audio Suite-app’en, som kan downloades gratis til iPhone/iPad/iPod og Android.

Samarbejdet med den legendariske amerikanske sangskriver og performer sluttede ikke her. Lou Reed indgik også en aftale om at være ansigtet på Parrots nye kampagne.

Lou Reed er fotograferet af Jean-Baptiste Mondino og bærer Zik-høretelefoner fra Parrots “Gold collection”. I forbindelse med fotooptagelserne gav Lou Reed desuden et interview til Farida Khelfa, som kan ses her: www.youtube.com/parrot.

Desværre måtte verden sige farvel til Lou Reed for blot få uger siden.

“Lou Reed elskede god lyd. Han vidste, hvad god lyd var. Det var en stor ære, at Lou Reed indvilligede i at lydindstille vores Zik-høretelefoner på samme måde, som han ville stemme et musikinstrument. Lou Reeds bortgang gør mig virkelig ondt. At kunne fremvise dette flotte resultat af samarbejdet med ham er vores måde at hylde ham på”, siger Henri Seydoux, grundlægger og CEO af Parrot.


TAGS
Parrot
TechLife

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S