Home » AOD Pro » Logitech Scribe og Logitech Rally Bar [TEST]: Hold dine videokonferencer på et højere teknisk niveau
Logitech Scribe og Logitech Rally Bar [TEST]: Hold dine videokonferencer på et højere teknisk niveau

Logitech Scribe og Logitech Rally Bar [TEST]: Hold dine videokonferencer på et højere teknisk niveau

Share

Efter mange års mere eller mindre halvhjertet udvikling kan vi vist tillade os at konstatere, at videomøder er kommet for at blive. Hvad der begyndte som en tvingende nødvendighed for snart to år siden, er blevet et effektivt tids- og pengebesparende værktøj, og nu er tiden inde til at gøre de ofte interimistiske installationer permanente – og bedre

Et godt webkamera – og en hurtig internetforbindelse – er håndgribelige ”konkurrencefordele”, når vi deltager i videomøder. Hvad vægt har et godt budskab, hvis afsenderen ligner et skakbræt i hovedet, og lyden er i Apollo 11-kvalitet?

Computere og webkameraer rækker fint til 1:1-dialoger. Når der skal kunne være flere deltagere på både afsender- og modtager­siden, er der behov for noget stærkere og mere dedikeret isenkram. Her vil mange virksomheder være godt kørende med en videobar-løsning.

En videobar kan umiddelbart minde om en lydbar til et fjernsyn. Den har også indbyggede højttalere, men den runde enhed midt på fronten er objektivet til et videokamera, og desuden er der højfølsomme mikrofoner til at registrere, hvad mødedeltagerne siger.

Se også:  Bliv klar til VM i fodbold: 7 ting der gør din tv-oplevelse større

AOD har tidligere testet videobarer i prisklassen under 10.000 kr. Her lægger vi øjne og ører til Logitech Rally Bar, hvor den vejledende frapris er lige under 30.000 kroner. Desuden ser vi på et spændende whiteboard-kamera, der både kan understøtte en Rally Bar og bruges selvstændigt.

Op til 45 personer

Rally Bar er bygget til mellemstore mødelokaler, hvor systemet kan holde styr på op til 45 personer. Logitechs RightSense-teknologi kombineret med en AI Viewfinder (søger) i form af et ekstra kamera registrerer menneskelige figurer og beregner deres position i realtid. De indbyggede mikrofoner samarbejder med søgeren og videoobjektivet, så dette automatisk drejer, tilter, zoomer, fokuserer og fastholder den person, der aktuelt har ordet, midt i billedet.

Selve 4K-videokameraet i Rally Bar med stor frontlinse og motordrevet pan/tilt er en noget mere kompleks konstruktion end et webkamera. Der er tabsfri optisk zoom op til fem gange, og kan man leve med en mindre kvalitetsforringelse, kan zoomrækkevidden øges til 15 gange.

Se også:  Jabra Engage 55 [TEST]: Sikkert headset til samtaler

På lydsiden har Logitech trukket på erfaringerne fra mange år med webkameraer. De seks mikrofoner har høj følsomhed og styres automatisk, som om en lydtekniker sad i videobaren. På den måde kan de ikke alene stille skarpt på den talende, men også forbedre klangen, kompensere for forskellige taleniveauer og reducere uønsket støj i rummet.

I vores hi-fi-ører er højttalerlyden fra Rally Bar karakteriseret ved et komfortabelt kraft­overskud til at dække et større mødelokale og en meget behagelig, klar og let fyldig klang, der holder al slags tale let forståelig. Noget ganske andet end højttalerne i en typisk laptop.

Logitech Tap-betjeningspulten kan styre videokonferencesystemet og overflødiggøre en computer.

RightSense-kamerateknologien kan gøre møder og konferencer mere levende end traditionelle præsentationer, fordi de aktive deltagere får frihed til at bevæge sig i rummet og eksempelvis illustrere en pointe med en skitse eller et diagram ved at skrive eller tegne på et whiteboard.

TAGS
aod pro
Logitech
lydbar
videomøder

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S