Home » Mus » Logitech MX Ergo [TEST]: Mus på en helt anden måde
Logitech MX Ergo [TEST]: Mus på en helt anden måde

Logitech MX Ergo [TEST]: Mus på en helt anden måde

Share

Logitech MX Ergo er en såkaldt trackball-mus, hvor du styrer løjerne på pc-skærmen med tommelen på en kugle. Er det en bedre løsning?

Trackball-mus har eksisteret længere end den mus, man ellers ville kalde den traditionelle model – nemlig den du skubber rundt på bordet. Vi tester Logitechs ret nye trackball-model MX Ergo, og her skubber du ikke hele musen rundt på bordet for at flytte markøren på pc-skærmen, men benytter i stedet tommelfingeren på en kugle, der kan roteres i alle retninger. Er det en bedre løsning, end den de fleste af os er vant til? Det afprøver vi nu.

Musen har ikke færre knapper end en traditionel mus, snarere flere. Og de sidder ikke de sædvanlige steder, så her er noget nyt at vænne sig til. Tommelfingerknapperne er et godt eksempel. De er nu placeret til venstre for knappen til venstreklik, og du skal altså bruger pegefingeren på dem.

Se også:  AOD PRO Award 2021: Contour RollerMouse Mobile

Du kan bevæge dig rundt på skærmen ved hjælp af musens scrollehjul, der endda kan tiltes til siderne, så du kan bevæge dig lidt på skrå. Dertil kommer en lille knap på venstre side af musen – den bruges til at regulere markørens hastighed. Yderligere en knap befinder sig foran scrollehjulet. Den bruges til at skifte mellem de to former for trådløs kommunikation – Bluetooth eller Unifying Receiver (en minidongle, du sætter ind i pc’en) – som MX Ergo mestrer. Der er altså mange knapper. I det daglige er det dog de færreste, du gør brug af.

Kuglen har en god størrelse

Hovedattraktionen er imidlertid trackball’en. Selv om den er glat, glider den ikke under tommelfingeren. Den har præcis den størrelse, som skal til, for at opnå optimal styring uden hele tiden at skulle flytte på tommelen.

Se også:  Er du storforbruger af emojis? Her er det perfekte tastatur ...

Du kan tage kuglen ud og rense den samt indersiden af kuglehuset (fint!). Du skal dog fjerne den magnetiske plade under musen og skubbe kuglen ud med en pen.

Pladen fungerer også som basis for en anden, særlig funktion: Du kan tilte musen op til 20 grader. Men hvorfor det? Jo, det giver god mening ergonomisk set. Når du tilter den op, er din arm i en fuldstændig hvileposition, og når du lægger den ned igen, bemærker du en svag bøjning af dit håndled. Det bedste forsvar mod belastninger er pauser, men den ergonomiske idé bag tiltningen er velovervejet.

Logitech MX Ergo
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Sammenfatning

Forbindelse: Bluetooth, Wi-Fi, MicroUSB
Antal knapper: 8 stk.
Holdbarhed: 10 millioner klik (opgivet)
Batteritid: Op til 4 måneder
Vægt: 259 g (med metalplade)
Størrelse: 133 x 51 x 100 mm
Pris: 1199 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Logitech
mus
trådløs mus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S